Flandriai pásztorkutya – Photos, Characteristics, Information – Dog Breeds - Royal Canin
Kezdőlap > Flandriai pásztorkutya

Nyomtatás

Flandriai pásztorkutya

A kis belga-francia, aki bárhol jól érzi magát

Breed
FCI-1
Sheepdogs and Cattle Dogs (except Swiss Cattle Dogs)
FCI AKC KC
breed_picture

Original Name : Bouvier des Flandres

Típus : Lupoid

Kan méret : 62-68 cm

Kan testsúly : 35-40 kg

Szuka méret : 59-65 cm

Szuka testsúly : 27-35 kg

Ápolás mértéke :

Származási hely : Belgium France

breed_picture

A flandriai pásztorkutya rövid, köpcös testalkatú, lábai erősek, izmosak. Első pillantásra is erőt sugároz. Természetes testtartásában, a gondozóval való érintkezést kizárva alkossunk véleményt róla.

Fej+

Feje látszólag nagy (amit bajusz- és szakáll-szerű pofaszőrzete csak még jobban kihangsúlyoz), ám testalkatához, termetéhez mérten arányos.

lupoid

Test+

Teste erőteljes, zömök és rövid, háta és ágyéka vonala vízszintes, erős és feszes. Marja egy kissé kiemelkedik. A háta rövid, széles, izmos és nagyon stabil. A gyengeség legcsekélyebb jele sem mutatkozik rajta - ugyanakkor teste hajlékony is.

lupoid

Bunda+

Általában szürke, tarka vagy feketés. 

lupoid

Fülek+

Szemvonala fölött magasan ülnek fülei, melyek föggőlegesen lelógnak. Ezért a karám ne legyen fejtetejénél magasabban!

lupoid

Farok+

Viszonylag magasra szegi fejét, a gerincével egy vonalban. Némely egyed farok nélkül jön a világra - de ezért ne büntessük meg őt, nem az ő hibája!

lupoid

Szőrzet+

Szőrzete tapintása durva, száraz, fénytelen. Nem túl hosszú, de nem is túl rövid (kb. 6-6,5 cm hosszú), kissé kócos, de nem gyapjas vagy göndör.

 

lupoid

A flandriai pásztorkutya - mint azt neve is mutatja - Flandria történelmi területéről származik, amely ma Franciaország és Belgium határán terül el. A nyájak terelésére alkalmas kutyára nagy szükség volt, a helybéli pásztorok és csordahajtók pedig csak olyan helyi kutyákat alkalmaztak, akik rendelkeztek az ehhez a feladatkörhöz elengedhetetlen magaviseleti és fizikai tulajdonságokkal. A flandriai pásztorkutya minden szempontból megfelelt elvárásaiknak. Csak nézz bele ennek a nyugodt, ámde bátor állat szemeibe, és egy csapásra rabul ejt majd intelligenciája, energiája és rettenthetetlen lénye! Ösztönös munkaigényét mindig ki kell elégíteni! Bármilyen változás, ami árthat neki, büntetendő!

TERMÉKEK

Did you know ?

A flandriai pásztorkutya feladata eredetileg a nyáj terelése volt, hiszen kiváló igavonó- és pásztorkutya. A tanyák berendezései azonban egyre modernebbek lettek, így megváltozott a flandriai pásztorkutya feladatköre is: manapság ezen faj egyedei ideális őrző-védő és rendőrkutyák.

PHOTOS

  • facebook