Kanári-szigeteki kopó – Photos, Characteristics, Information – Dog Breeds - Royal Canin
Kezdőlap > Kanári-szigeteki kopó

Nyomtatás

Kanári-szigeteki kopó

A primitive reborn

Breed
FCI-5
Spitz and Primitive types
FCI
breed_picture

Original Name : Podenco Canario

Típus : Graioid

Egyéb megnevezés : Canarian, Warren, Dog

Kan méret : 55-64 cm

Szuka méret : 54-60 cm

Ápolás mértéke :

Származási hely : Spain

breed_picture

Egy kanári-szigeteki kopó rendkívül impozáns jelenség, és sosem agresszív! Bátor, izmos, dinamikus kutya, aki képes egész álló nap megállás nélkül dolgozni - anélkül, hogy a fáradtság legcsekélyebb jelét látnánk rajta. Ezen fölül önzetlenül ragaszkodik az imádott gazdihoz!

Fej+

Feje hosszúkás, csonka kóp alakú, mérete a testtel arányos.

lupoid

Test+

Háta erős, izmai rendkívül fejlettek - így kiválóan alkalmas versenyzésre és kielégíti a vadászszükségleteket. Ágyéka kissé elnyúlt, hosszúkás, farcsontjai nagyon erősek.

lupoid

Bunda+

Bundája színe lehetőség szerint vörös és fehér - a vörös többnyire intenzív, árnyalata a narancstól a mahagóniig terjedhet.

lupoid

Fülek+

Fülei meglehetősen hatalmasak. Amikor a kutya izgatott, füleit tűhegyesen az égnek állva tartja.

lupoid

Farok+

Farka inkább alacsonyan tűzött, a far meghosszabított vonalaként fut.

lupoid

Szőrzet+

Szőre sima, rövid és nagyon sűrű.

lupoid

A kanári-szigeteki kopók Egyiptomból érkeztek a Kanári-szigetekre - föníciaiak, görögök, kartágóiak és egyiptomiak vitték magukkal utazásaik során. A fáraók síremlékének mélyén talált legősibb rézmetszetek, vésetek, szobrok, síkdomborművek őrzik emlékükek - ma már a Louvre és a British Museum fala között. A kanári-szigeteki kopók karcsú, nyúlánk, közepes méretű kutyusok hihetetlen állóképességgel és kitartással megáldva. Csontozatuk fejlett, és mivel egy gramm zsír sincs rajtuk, bordájuk, gerincoszlopuk és csípőcsontjuk szemmel is könnyen kivehető. Izomzatuk ugyancsak figyelemre méltóan fejlett: saját szemünkkel is láthatjuk, amikor ezek a vékonyka, karcsú kutyusok megfeszítik izmaikat.

TERMÉKEK

Did you know ?

Jóllehet eredetét egészen az ókori Egyiptomig vissza tudjuk vezetni, ezeket a nyúlvadász kutyusokat a spanyol hivatalok egészen 1982-ig nem ismerték el. Végül 1987-ben az FCI is hivatalosan elismerte a fajtát.

PHOTOS

  • facebook