Hiszünk az alapelvünkben, mely szerint „A kutya és a macska az első”, illetve hiszünk vállalatunk jelmondatában: „Tudás és tisztelet”, mellyel szeretnénk kifejezni folyamatos törekvéseinket a kutyák és macskák táplálkozási szükségleteinek megértésével kapcsolatban, nem elfelejtve az állatok feltétlen tiszteletét sem.

A kutya már évezredek óta alkalmazkodik az emberhez, mégis sajátos viselkedési és táplálkozási szokásai, igényei vannak. Ha kiismerjük, és tiszteletben tartjuk mindezeket, azzal biztosítjuk kutyusunk egészséges fejlődését

A macska egy rendkívül elbűvölő teremtmény. Kétségtelenül könnyen alkalmazkodik a mindennapi élethez, de viselkedése és táplálkozási igényei egyediek. Ha kiismerjük és tiszteletben tartjuk mindezeket, azzal biztosítjuk kedvencünk egészséges fejlődését.

Összetétele alapján a Royal Canin Health Nutrition tápok minden szükséges tápanyagot biztosítanak kedvencünk számára. A legnagyobb pontossággal adagolva, kornak, méretnek, fiziológiai állapotnak és fajtának megfelelően, hosszútávon támogatja az állat mindennapi egészségét.

A Royal Canin már több mint 40 éve szoros együttműködésben dolgozik a tenyésztőkkel illetve az állatorvosokkal, hogy folyamatos kutatásokkal és fejlesztésekkel olyan testreszabott táplálást biztosítson a kutyák és macskák számára, mely tökéletesen illeszkedik az állatok szükségleteihez és egyéni tulajdonságaihoz.

Tenyésztői termékek

Tenyésztői webshop
Kezdőlap > Boszniai drótszőrű kopó

Boszniai drótszőrű kopó

Nyomtatás Küldd el egy barátodnak aA+ Aa- RSS

Boszniai Drótszőrű Kopó

A másik bosnyák kopó

Eredeti név: Bosanski Ostrodlaki Gonič-Barak

Egyéb megnevezés: Barak

Típus: Braccoid

Kan méret: 46-56 cm

Kan testsúly: 16-24 kg

Szuka méret: a szukák valamivel kisebbek, mint a kanok

Ápolás mértéke

6

Scenthounds and Related Breeds
FCI

 

Származási hely Bosnia and Herzegovina

Tudtad-e, hogy ... ?

?

Ezeknak a szívós, állhatatos vadászkutyáknak meglehetősen messzire elhallatszik olykor elég mély tónusú ugatásuk.

 

Boszniai drótszőrű kopó pár szóban :

 • Fej

  Oldalnézetből a nyakszirt nagyon hangsúlyos, homloka kissé domború, stopja enyhe, orra egyenes, pofája szögletes és bozontos bajusz és szakáll borítja.

   

   
 • Test

  Teste felső vonala finoman lejt a far felé, marja mérsékelten hangsúlyos, háta széles és izmos.

   

   
 • Bunda

  Bundájuk lehet búzasárga, vöröses sárga, földes szürke vagy feketés jellegű is. Gyakran ékesítik fehér jegyek a fején (csillag vagy csík formájában), a torkán, a nyak alatt, a mellkason és a mellkas alatt, az alsó lábszárakon és a farokvégen. Előfordulhatnak bikolor és trikolor színkombinációk is.

   

   
 • Fülek

  Fülei közepesen magasan tűzöttek, közepes hosszúságúak, szélesek és lelógóak, inkább vastagak és a fülhegyek lekerekedők.

   

   
 • Farok

  Farka erősen tűzött, a faroktőnél vastagabb, a farokvég felé elkeskenyedő, legalább a csánkig leér.

   

   
 • Szőrzet

  Szőre hosszú, kemény tapintású, bozontos-kócos, aljszőre dús.

   

   

Az FCI 1965. júniusában ismerte el a fajtát - akkor még illír kopó néven. Ugyan a sztenderd szinte teljesen változatlan maradt, a fajta ma már új nevet visel: boszniai drótszőrű kopó - avagy barak. Ezek a robosztus testfelépítésű vadászkutyák hosszú, bozontos, vöröses sárga vagy földesszürke színű bundát viselnek, lábfejeiken fehér jegyekkel. Bozontos szemöldökeiknek köszönhetően tekintetük és arckifejezésük meglehetősen komoly, ám ugyanakkor nagyon jókedélyű kutyusok.