Cseh szálkásszőrű vizsla – Photos, Characteristics, Information – Dog Breeds - Royal Canin
Kezdőlap > Cseh szálkásszőrű vizsla

Nyomtatás

Cseh szálkásszőrű vizsla

A kutyákra jellemző állhatatosság eszenciája

Breed
FCI-7
Pointing Dogs
FCI
breed_picture

Original Name : Český Fousek

Típus : Braccoid

Kan méret : 60-66 cm

Kan testsúly : 28-34 kg

Szuka méret : 58-62 cm

Szuka testsúly : 22-28 kg

Ápolás mértéke :

Származási hely : Czech Republic

breed_picture

A cseh szálkásszőrű vizslák egy közepes méretű, drótszőrű, nemesi kutyafajta közé tartoznak, akinek megjelenése erőt és kitartást sugároz. Sokoldalú vadászkutyák, akik minden olyan tulajdonságot örököltek felmenőiktől, ami a szárazföldön, a vízen és az erdei terepen is szükséges lehet a vadászathoz. Könnyen képezhető kutyusok, gazdájukhoz nagyon hűségesek, odaadó társak.

Fej+

Feje szikár, meglehetősen egyenes, hosszúkás, magasan ülő. Pofája valamivel hosszabb, mint a koponya, és mérsékelten ívelt.

lupoid

Test+

Teste rövid, zömök, a hangsúlyos martól a meglehetősen széles, arányosan hosszú far felé lejt. Ágyéka rövid, viszonylag széles és kissé ívelt.

lupoid

Bunda+

Bundája sötét barnaderes és tarkíthatják barna foltok, lehet barna alapon pettyes a mellkasán és az alsó lábszárakon, illetve lehet teljesen barna (jegyek nélkül).

lupoid

Fülek+

Fülei nagyon magasan tűzöttek, szélesek, a lekerekedő fülhegyek felé kissé elkeskenyedők. Az arc hosszának kétharmadáig elérnek. 

lupoid

Farok+

Farka a test felső vonalának meghosszabbítása.

lupoid

Szőrzet+

Bundája háromféle szőből áll. Aljszőrzete puha és sűrű, épphogy másfél centi hosszú, ami meggátolja, hogy a nedvesség a bőréig átszűrődjön. Nyáron ezt a réteget szinte teljesen levedli. Fedőszőre 2,5-4 cm hosszú, tömör és meglehetősen kemény, durva tapintású. Védőszőre 5-7 cm hosszú és kifejezetten durva és egyenes.

lupoid

A cseh szálkásszőrű vizslák Csehország, Morvaország és Szlovákia egykori területén a legelterjedtebb drótszőrű vadászkutyák voltak az első világháború előtt. A háború azonban az ő populációjukat is megtizedelte, de elhivatott tenyésztők programtervet dolgoztak ki a vérvonal és a fajta felújítására. Ma már a második legkedveltebb vadászkutyafajta Csehország és Szlovákia területein.

TERMÉKEK

Did you know ?

A cseh szálkásszőrű vizslák sokoldalú vadászkutyák, akik kiválóan teljesítenek szárazföldön és vízen egyaránt. Küldetésük teljesítéséhez minden nyers erejüket bevetik!

PHOTOS

  • facebook