Weimari vizsla – Photos, Characteristics, Information – Dog Breeds - Royal Canin
Kezdőlap > Weimari vizsla

Nyomtatás

Weimari vizsla

Évszázadok óta bizonyító vadászkutya

Breed
FCI-7
Pointing Dogs
FCI AKC CKC KC
breed_picture

Original Name : Weimaraner

Típus : Braccoid

Egyéb megnevezés : Weimar

Kan méret : 59-70 cm

Kan testsúly : 30-40 kg

Szuka méret : 57-65 cm

Szuka testsúly : 25-35 kg

Ápolás mértéke :

Származási hely : Germany

breed_picture

A weimari vizslák nagyon sokoldalú és tanulékony kutyusok, kiegyensúlyozottak és szenvedélyes vadászok, a kártékony kisállatok és kisebb vadak igazi réme. Nagyon kitartóak, szisztematikusan dolgoznak, de nem túlzottan, nem zavaróan lelkesek. Figyelemre méltó szaglásuk közismert. Mindazonáltal kiváló őrző-védő kutyák is, bár agresszió jelét egy cseppet sem mutatják. Vadállásuk nagyon megbízható, a vízben is nagyszerűen teljesítenek, a puskás vadászatokon elengedhetetlen kísérőtársak.

Fej+

Koponyája a kutya méretével hormonizál, és arányos az arc méreteivel.

lupoid

Test+

Marja határozott, háta erős és izmos, mellkasa nem túl széles, ám nagyon erőteljes.

lupoid

Bunda+

Bundája lehet ezüstszürke, őzbarna, egérszürke és ezek átmeneti árnyalatai.

lupoid

Fülek+

Fülei szélesek és meglehetősen hosszúak, nagyjából a száj sarkáig érnek el.

lupoid

Farok+

Farka alacsonyan tűzött, a teste felső vonala alatt helyezkedik el, alacsonyabban, mint a többi hasonló fajta esetében. Nagyon erőteljes és dús szőrzet borítja.

lupoid

Szőrzet+

Kétféle változata ismert. Egyik a rövidszőrű, amelynek fedőszőre nagyon sűrű, vastag, sima és rövid (bár a hasonló fajtákéhoz képest még mindig hosszabb). Másik típusa a hosszúszőrű fajta, melynek fedőszőre hosszú és puha, és lehet aljszőrzete is.

lupoid

A fajta törzskönyves bejegyzését 1890 körül ejtették meg, ez vezetett a terv szerinti, ellenőrzött tenyésztésükhöz. A hosszúszőrű változat a 20. század környékén jelent meg a már létező rövidszőrű típus mellett, de igazán elterjedtté sosem vált. Nagyjából 120 évvel ezelőtt kezdeményezett regisztrálása után tartózkodtak attól, hogy más kutyafajtákkal, elsősorban pointerekkel keresztezzék, így a weimari vizsla a legősibb német vizslafajtának számít. Ezek a viszonylag nagy méretű vadszkutyák mindenféle vadászvizsla feladatokra alkalmasak: testfelépítésük szikár, nagyon izmos, nagyon kellemes megjelenésű. A hímek és a szukák közötti fizikai különbségek nagyon szembetűnők.

Did you know ?

Homályos, tisztázatlan eredete ellenére az egyetlen dolog, amit a weimari vizslákról tudunk az, hogy a weimari herceg tenyésztette őket szelektíven, mert előszeretettel alkalmazta őket vadászataikon - a fajta elnevezését is róla kapta.

PHOTOS

  • facebook