Lagotto romagnolo – Photos, Characteristics, Information – Dog Breeds - Royal Canin
Kezdőlap > Lagotto romagnolo

Nyomtatás

Lagotto romagnolo

Szarvasgombára kiélezett szaglás

Breed
FCI-8
Retrievers - Flushing Dogs - Water Dogs
FCI
breed_picture

Original Name : Lagotto Romagnolo

Típus : Braccoid

Egyéb megnevezés : Lagotto

Kan méret : 43-48 cm

Kan testsúly : 13-16 kg

Szuka méret : 41-46 cm

Szuka testsúly : 11-14 kg

Ápolás mértéke :

Származási hely : Italy

breed_picture

A lagotto romagnolók született nyomkeresők, és kiváló szaglásuknak köszönhetően igazi szarvasgomba-specialisták. Vadászösztönük már igazából kihalt, így a gombakereséskor nem zavarja meg őket vadállatok szaga. A lagotto romagnolók szófogadó, igénytelen, éber és érzelmes kutyusok, akik nagyon ragaszkodnak gazdájukhoz, és akiket nagyon könnyű képezni. Kiváló társasági kutyák, de őrző-védő feladatokat is nagyszerűen látnak el.

Fej+

Feje felülnézetből mérsékelten erős, trapéz alakú. A koponya felső része és a mellkas enyhén széttartó vonalban helyezkedik el.

lupoid

Test+

Teste zömök és erős, a test hossza és a marmagasság megegyezik.

lupoid

Bunda+

Bundája lehet egyszínű piszkosfehér, fehér barna vagy narancs foltokkal, barna deres, egyszínű barna (sokféle árnyalatban), vagy egyszínű narancs.

lupoid

Fülek+

Fülei közepes méretűek, a fej méretével arányosak, háromszög alakúak, de a fülvégek lekerekedők és meglehetőse szélesek. Közvetlenül a járomív fölött tűzöttek.

lupoid

Farok+

Farka magasan tűzött, a farokvég felé elkeskenyedő, legalábba csánkig leér. Nyugalmi állapotban szablya alakban kunkorodik, ha izgatott, magasra tartja.

lupoid

Szőrzet+

Bundája gyapjas, a felszíne kissé durva tapintású. Tömör gyűrűszerű göndör fürtök alkotják, melyen aljszőrzet csillogása így is áttetszik.

lupoid

Ezt az ősi kutyafajtát a Pó-deltában található Emilia-Romagna alföldi és Ravenna mocsaras vidékein alkalmazták vízi nyomkereső- és vadászkutyaként. Az évszázadok alatt azonban ezt a hatalmas lépvidéket lecsapolták, és termőföld lett belőle, és a lagotto romagnolo (nevét Romagna vidékről kapta) ezen a nyílt alföldi vidéken nagyon hatékony szarvasgomba-keresőnek bizonyult. Ezek a kutyusok nagyon kitartó, közepes méretű, arányos testfelépítésű, izmos állatok, akiknek egyik jellegzetességük sűrű, göndör, gyapjas bundázatuk.

TERMÉKEK

Did you know ?

Bundája kivételes ápolást igényel. Fedőszőre is, de főként aljszőrzete vízhatlan. Ha évente legalább egyszer nem trimmelik, szőre benemezesedik. A nemezes tincseket rendszeresen el kell távolítani!

PHOTOS

  • facebook