Portugál vízikutya – Photos, Characteristics, Information – Dog Breeds - Royal Canin
Kezdőlap > Portugál vízikutya

Nyomtatás

Portugál vízikutya

Az úszó- és búvárbajnok

Breed
FCI-8
Retrievers - Flushing Dogs - Water Dogs
FCI CKC AKC
breed_picture

Original Name : Cão de Agua Português

Típus : Braccoid

Kan méret : 50-57 cm

Kan testsúly : 19-25 kg

Szuka méret : 43-52 cm

Szuka testsúly : 16-22 kg

Ápolás mértéke :

Származási hely : Portugal

breed_picture

A portugál vízikutyák heves, határozott, büszke, mindazonáltal egyszerű és fáradhatatlan kutyusok. Komoly, éber, átható tekintetű állatok, látásuk és szaglásuk kiváló. Kivételesen intelligensek, könnyedén megértik a parancsokat, amiknek szíves-örömest engedelmeskednek. 2009-ben egy portugál vízikutya még a Fehér Házva is beköltözött, amikor az elnök lánya egy Bo nevű kölyökkel állított haza.

Fej+

Feje arányos, erős és széles.

lupoid

Test+

Marja széles és alig észrevehető, háta egyenes, rövid, széles és nagyon izmos, ágyéka rövid, szépen kapcsolódik a farhoz, amely formás és kissé lejtő. Mellkasa széles és mély.

lupoid

Bunda+

Bundája lehet egyszínű fehér (bármely árnyalata), fekete vagy barna, vagy ezen három szín kombinációja.

lupoid

Fülek+

Fülei a szem vonala fölött tűzöttek, a fejre lelalapulók, vélkonyak és szívalakúak. A fülek hátsó szélét kissé eltartja a fejtől.

lupoid

Farok+

Éber állapotban farkát gyűrűalakba kunkorítja. Úszáskor és merüléskor nagyon jó szolgálatát veszi.

lupoid

Szőrzet+

Bundája a kutya teljes testén sűrű és vízhatlan, aljszőrzete nincs. Két változata ismert: a hosszú és hullámos szőrű vagy a rövid, ám göndör szőrű.

lupoid

A portugál vízikutyák évszázadokon keresztül éltek és dolgoztak az Atlanti-óceán portugál partvonalainál, de a halászat fejlődésével populációjuk főként az Algarve régióra korlátozódott - ezt a térséget tartják hát a modern fajta szülőföldjének. A portugál vízikutyák közepes méretű, kiegyensúlyozott, robosztus és nagyon izmos kutyusok (deltáikat főként a rendszeres úszásnak köszönhetik).

TERMÉKEK

Did you know ?

A portugál vízikutyák kivételesen jó úszók és búvárok, így elengedhetetlen társai a halászoknak - és nem csupán a vízen, de a szárazföldön is, hiszen odaadóan őrzi gazdája csónakját és tulajdonait. A hajó fedélzetén figyelmesen követik a parancsot, készségesen ugranak a vízbe és merülnek alá, hogy a horogról vagy a hálóból menekülni próbáló halakat megállítsák. Az elszakadt háló felkutatásáért is kiúsznak és segítenek a horgony fellazításában is.

PHOTOS

  • facebook