Boston terrier – Photos, Characteristics, Information – Dog Breeds - Royal Canin
Kezdőlap > Boston terrier

Nyomtatás

Boston terrier

Az igazi amerikai úriember

Breed
FCI-9
Companion_and_Toy_Dogs
FCI AKC CKC KC
breed_picture

Original Name : Boston Terrier

Típus : Molossoid

Kan testsúly : Függetlenül a kutya nemétől három csoportba oszthatók: 7 kg-nál kisebb súlyúak, 7-9 kg közöttiek és 9-11 kg közöttiek.

Ápolás mértéke :

Származási hely : United States of America

breed_picture

A boston terrier élettel teli, nagyon intelligens állatok, akik méltán híres társasági kutyák. Határozottságot, erőt és mozgékonyságot sugároznak, ugyanakkor nagyon stílusosak is, mozgásuk egyszerre szabad és méltóságteljes. Alapszínük és fehér fontjaik tökéletes egyensúlyban vannak - ez a fajta egyik jellegzetessége is.

Fej+

Koponyája szögletes, a fejtetőn lapos, egyáltalán nem redőzött. Homloka hirtelen eső, stopja nagyon határozott.

lupoid

Test+

Teste rövidnek és szögletesnek tűnik, teste felső vonala egyenes, háta rövid, fara a faroktő irányába enyhén görbül.

lupoid

Bunda+

Bundája lehet tarka, fókaszínű vagy fekete, ám a fehér maszk minden esetben kötelező: a szemek között fehér csíkkal, és a mellkason is fehér jegyekkel.

lupoid

Fülek+

Fülei kicsik és felállóak, a koponya felső széleihez a lehető legközelebb ülnek.

lupoid

Farok+

Farka alacsonyan tűzött, rövid, puha, a farokvég felé elkeskenyedő, lehet egyenes vagy kunkori, ám a kutya sosem tartja lefelé.

lupoid

Szőrzet+

Szőre rövid, sima, csillogó és puha tapintású.

lupoid

A boston terrierek izmos kutyusok, egy cseppet sem tűnhetnek cingárnak vagy durva testfelépítésűnek. A csontjai és izomzata közötti egyensúly a kutya testsúlyán és testfeléptésén is megmutatkozik. Nagyon oda kell figyelni erre a kiegyensúlyozottságra, hogy biztosítsuk tökéletes, elegáns megjelenését: nemcsak arányait illetően, de színét és a fehér jegyeket is figyelembe véve. Rövid, köpcös teste és egyedi, szögletes buksija és álkapcsa - a fehér jegyeknek köszönhetően - egy hamisítatlan, "jól öltözött", sármos amerikai benyomását kelti.

TERMÉKEK

Did you know ?

A boston terrier magabiztos lábakon járkál. Jellegzetessége, hogy mellső és hátsó lábai tökéletes ritmusban mozognak, könnyedén, ugyanakkor határozottan lépdel.

PHOTOS

  • facebook