Hiszünk az alapelvünkben, mely szerint „A kutya és a macska az első”, illetve hiszünk vállalatunk jelmondatában: „Tudás és tisztelet”, mellyel szeretnénk kifejezni folyamatos törekvéseinket a kutyák és macskák táplálkozási szükségleteinek megértésével kapcsolatban, nem elfelejtve az állatok feltétlen tiszteletét sem.

A kutya már évezredek óta alkalmazkodik az emberhez, mégis sajátos viselkedési és táplálkozási szokásai, igényei vannak. Ha kiismerjük, és tiszteletben tartjuk mindezeket, azzal biztosítjuk kutyusunk egészséges fejlődését

A macska egy rendkívül elbűvölő teremtmény. Kétségtelenül könnyen alkalmazkodik a mindennapi élethez, de viselkedése és táplálkozási igényei egyediek. Ha kiismerjük és tiszteletben tartjuk mindezeket, azzal biztosítjuk kedvencünk egészséges fejlődését.

Összetétele alapján a Royal Canin Health Nutrition tápok minden szükséges tápanyagot biztosítanak kedvencünk számára. A legnagyobb pontossággal adagolva, kornak, méretnek, fiziológiai állapotnak és fajtának megfelelően, hosszútávon támogatja az állat mindennapi egészségét.

A Royal Canin már több mint 40 éve szoros együttműködésben dolgozik a tenyésztőkkel illetve az állatorvosokkal, hogy folyamatos kutatásokkal és fejlesztésekkel olyan testreszabott táplálást biztosítson a kutyák és macskák számára, mely tökéletesen illeszkedik az állatok szükségleteihez és egyéni tulajdonságaihoz.

Tenyésztői termékek

Tenyésztői webshop

Játssz velünk!

Ezen az oldalon találhatod meg azokat a lehetőségeket, ahol Royal Canin-os ajándékokat nyerhetsz. Nézd meg a részletes leírásokat, tájékozódj a részletekről!

A hónap fajtái

A hónap fajtái
Kezdőlap > Cavalier King Charles spániel

Cavalier King Charles spániel

Nyomtatás Küldd el egy barátodnak aA+ Aa- RSS

Cavalier King Charles Spániel

A király visszatér

Eredeti név: Cavalier King Charles Spaniel

Típus: Braccoid

Kan testsúly: 5-8 kg

Szuka testsúly: 5-8 kg

Ápolás mértéke

9

Companion_and_Toy_Dogs
FCI AKC CKC KC

 

Származási hely United Kingdom

Tudtad-e, hogy ... ?

?

A Cavalier King Charles spánielek kialakulásáért egy Roswell Eldridge nevű férfi a felelős, aki élt-halt a kis amerikai spánielekért. Óriási mennyiségű pénzt ajánlott föl annak, aki képes kitenyészteni egy régimódi kutyatípust, amely a 16., 17. és 18. századokban készült festményeken tűnt föl. Ennek a törekvésnek köszönhetően alapulhatott meg 1928-ban a Cavalier King Charles spániel egyesülete.

A Cavalier King Charles spánielek sportos, érzelmes és a végletekig merész kutyusok. Vidám, barátságos természetükkel nem fér meg semmilyen agresszió, ezért ezek a pöttöm kis kutyák régóta nagy népszerűségnek örvendenek.

 

Cavalier King Charles spániel pár szóban :

 • Fej

  Koponyája a fülei között majdnem lapos, a stop enyhe.

   

   
 • Test

  Háta egyenes, az ágyéka rövid, a mellkas mérsékelt, a bordái tágak.

   

   
 • Bunda

  Bundája lehet: a) Fekete-cserbarna: hollófekete cserszín mintázattal, ami a szemek fölött, az arcon, a fül belsején, a mellkason, a lábakon és a farok alsó felén világos. A fehér mintázat itt nem megengedett. b) Ruby: a teljes bundázat mélyvörös. Fehér mintázat nem megengedett. c) Blenheim: gyöngyfehér alapon mély gesztenyebarna mintázat. A mintázat a fejen egyenletesen eloszlik helyet hagyva a két fül között egy nagyon sajátos, rombusz alakú foltnak. d) Trikolor: a fekete és a fehér színek jól eloszlanak, a szemek fölött, az arcon, a belső füleken, a lábak belső oldalán és a farok alsó felén pedig cserbarna.

   

   
 • Fülek

  Fülei hosszúak, magasan tűzöttek és sűrű, pelyhes szőr borítja.

   

   
 • Farok

  A farok hossza arányis a testtel, magasan tűzött, a kutyus vidáman csóválja, de a test felső vonala fölé nem igazán emeli.

   

   
 • Szőrzet

  Szőre hosszú, selymes, nem göndörű, de enyhe hullámosság megengedhető. Sűrűn pelyhek dúsítják.

   

   

A Cavalier King Charles spánielek aktív, barátságos, csupaszív kutyusok, nagyon kiegyensúlyozottak, és kifejezetten kedves arckifejezésük van, óriási sötét szemekkel, amik egyszerre tükröznek szomorúságot és kíváncsiságot. A fajtát 1945-ig nem ismerték el az Egyesült Királyságban. Ezelőtt azonosnak tekinették a törpe angol spániellel, amit a kennel egyesület King Charles spániel néven tartott számon.