Maine Coon - Royal Canin
Kezdőlap > Maine Coon

Maine Coon

Nyomtatás

Jellemzők néhány szóban

 • Fej

  Közepes méretű, tipikus ék alakú. Homloka enyhén boltozatos. Profilból az íve enyhén konkáv. A pofacsontok kiemelkedők. Az arcorri rész szögletes. Orra széles, néha enyhén boltozatos a hegye. Álla határozott. Állkapcsa erős, hosszú.

   

 • Fül

  Nagy, alapjánál széles, kissé hegyes a vége, magasan tűzött. A belső felületét hosszú, finom szőr borítja. A hiúz-bojt kívánatos.

   

 • Szem

  Nagyok, egymástól távol ülnek, kissé oválisak, de kereknek tűnnek, amikor tágra nyitja őket. Enyhén ferde metszésűek. Minden szín megengedett.

   

 • Nyak
  Közepesen hosszú, erős, enyhén ívelt.

   

 • Test

  Hosszú, nagy, téglalap alakú. Nehéz csontozat, erőteljes izmok.

   

 • Láb

  Lábai közepesen hosszúak, erősek. Csontozata erős, jól izmolt. Mancsa nagy, kerek, a lábujjak között szőrpamacs van.

   

 • Farok

  Hosszú, alapjánál széles, vége felé elkeskenyedik, hosszú, dús, lobogó szőr borítja.

   

 • Szőr

  Bármelyik évszaknak megfelelő bunda. A nyakon, a vállakon és a lábakon tömött, selymes, rövid szőrzet, a háton és a combokon hosszabb, tekintélyes bricsesszel. A hason hosszú a szőr. Nyakfodor kívánatos. A puha, finom aljszőrzetet sima, vízlepergető, enyhén zsíros fedőszőrzet borítja.

  Minden szín megengedett, kivéve a csokoládébarna, a lila és a sziámi színezet, illetve a fahéj és az őzbarna. A fehér szín bármilyen mennyiségben elfogadott. A szőrzet szerinti főbb osztályok: cirmos, egyszínű, teknőctarka, ezüstszínű, füstszínű, partikolor.

   

 • Érzékenység

  Kicsi méret, törékeny alkat. Egyenes vagy konvex profil. Stop. Kerek, hegyes arcorri rész. Határozott pofa. Csapott áll, túl távol álló túlzottan kiszélesedő fülek. Túl mandulavágású, túl ferdén metszett szemek. Rövid, tömzsi test. Finom, könnyű csontozat. Rövid farok. A test minden részén egyenlő hosszúságú szőr.

Természet

Kiegyensúlyozott és nyugodt, ez a "kedves óriás" nem fitogtatja az erejét, társaságkedvelő és nem agresszív, bár domináns természetű. Szeretetreméltó, gazdájához ragaszkodik. Játékos, erős, kitűnő vadász. A maine coonak elegendő helyre van szüksége. Kertben jobb tartani, mint lakásban. Ezek a szívós macskák még a legzordabb téli időjárást is bírják. A nőstények későn válnak ivaréretté, a kölykök lassan nőnek, csak 3-4 éves korukra érik el a teljes kifejlettséget. Ápolásuk könnyű, heti egy fésülés elegendő.

Megjegyzések

Nincs megengedett keresztezés más fajtával.

 • facebook