Ausztrál kelpie – Photos, Characteristics, Information – Dog Breeds - Royal Canin
Kezdőlap > Ausztrál kelpie

Nyomtatás

Ausztrál kelpie

Egy fáradhatatlan terelőeb

Breed
FCI-1
Sheepdogs and Cattle Dogs (except Swiss Cattle Dogs)
FCI AKC CKC KC
breed_picture

Original Name : Australian Kelpie

Típus : Lupoid

Kan méret : 46–51 cm

Szuka méret : 43–48 cm

Ápolás mértéke :

Származási hely : Australia

breed_picture

A Kelpie rendkívül aktív, élettel teli és intelligens kutyafajta. Szófogató és szelíd, s olybá tűnik, hogy energiaforrásuk kimeríthetetlen. Mindez pedig figyelemre méltó hűséggel és odaadással párosul. Természetes hajlama van a juhnyáj terelésére (akár farmon, akár a vidéki lejtőkön). Bárminemű fizikai hiba vagy idegen jellemvonás abnormális.

Fej+

Feje arányos a kutya teljes méretéhez. A test alakja és kontúrjai a rókáéra emlékeztetnek, de arckifejezését a mandulavágású szemek lágyítják.

lupoid

Test+

Testhossza a szegycsonttól a farig hosszabb, mint a marmagasság (10:9 arányban). Háta erős és egyenes. Az ágyék erős és izmos, a far hosszúkás és lejtős.

lupoid

Bunda+

Szőrzete lehet fekete, fekete-barna, vörös, vörös-barna, őzbarna, csokoládébarna és füstöskék.

lupoid

Fülek+

Füleik hegyesek, felállóak. A füleket borító bőr finom, de a fültőnél nagyon erős.

lupoid

Farok+

Farkát sűrű szőrzet borítja, tökéletesen követi a far ívét. Hosszú, lelógó, a csánkig leér.

lupoid

Szőrzet+

Bundája kétrétegű rövid, sűrű aljszőrzettel. A fedőszőrök egyenesek, kemények és lelapulók, hogy ellenálljanak az esőnek.

lupoid

Az ausztrál kelpie-k karcsú, aktív és nagyszerű izomtónussal rendelkező kutyusok, akik készek egész álló nap dolgozni. Sosem lehetnek túlságosan soványak. Hatalmas juhnyájak őrzésére, terelésére születtek, és munkájukat mély szenvedéllyel végzik. Ennek köszönhetik az ausztrálok körében elterjedt jó hírnevüket, elismertségüket is. Legelterjedtebb közöttük a fekete bundázat, de valójában rendkívül lenyűgözően széles palettán mozog szinezetük.

Did you know ?

Járása könnyed és szabad kell, hogy legyen, amely lehetővé teszi, hogy az ausztrál kelpie teljes sebességen történő futáskor is játszva tudjon iránytváltoztatni.

PHOTOS

  • facebook