Kezdőlap > Ausztrál pásztorkutya

Nyomtatás

Ausztrál pásztorkutya

Rekedt ugatás, de krokodilerős harpás

Breed
FCI-1
Sheepdogs and Cattle Dogs (except Swiss Cattle Dogs)
FCI AKC CKC KC
breed_picture

Original Name : Australian Cattledog

Típus : Lupoid

Kan méret : 43-48 cm

Szuka méret : 41-46 cm

Ápolás mértéke :

Származási hely : Australia

breed_picture

Hűségének és erős védelmi ösztöneinek köszönhetően az ausztrál pásztorkutya önjelölt védelmezője nemcsak a csordának, de a pásztornak és a pásztor tulajdonainak is. Az idegenekkel szemben bizalmatlanok, de nagyon szófogadónak kell lenniük - főként a versenyporondon. A fajta alaptermészetétől idegen vérmérséklet vagy megjelenésében észlelt eltérés súlyos hibának számít.

Fej+

Feje erős, harmonizál a kutya testfelépítésével, többi testrészével.

lupoid

Test+

Testhossza a szegycsonttól a farig hosszabb, mint a marmagasság (10:9 arányban). A háta egyenes.

lupoid

Bunda+

Kék: kékes árnyalatú, kék-tarka vagy kék pettyes, tisztán vagy más mintázattal tarkítva, mely lehet a fejen fekete, kék vagy sárgásbarna, lehetőleg egyenletes eloszlásban. Vörös foltos: szőrzetét egyenletes eloszlásban tarkítják vörös pettyek - az aljszőrzetet is, amely nem lehet sem fehér, sem krémszínű, a fejen pedig megjelenhetnek sötétebb vörös minták is.

lupoid

Fülek+

Fülei közepes méretűek, inkább kicsi, mint nagy. A fültőnél szélesebb, izmos, felálló, mérsékelten felálló. Nem lehet lelógó, neither spoon nor bat-eared.

lupoid

Farok+

Farka meglehetősen alacsonyan tűzött, követi a far vonalát. Nagyjából a csánkig ér.

lupoid

Szőrzet+

Szőre sima, kétrétegű rövid, sűrű aljszőrzettel. A fedőszőrnek sűrűnek, egyenesnek, keménynek és lelapulónak kell lenni, ami biztosítja a vízhatlanságot.

lupoid

Munkára termett! A fajta általános megjelenése: erős, zömök testű, szimmetrikus testfelépítésű munkakutya, kiváló munkamorállal, hiszen bármilyen utálatos munkát hajlandó elvégezni. Szilaj, erőteljes, szimmetrikus és izmos, s mindezen tulajdonságok kombinációja egy fürge, erőteljes, kitartó állat benyomását keltik. Jogosan! Az elhízásra vagy beteges soványságra való hajlam súlyos hiba. Megbízható. Ahogy a neve is mutatja, az ausztrál pásztorkutya egyedülálló munkakutya, ha a csorda körüli feladatok ellátásáról van szó - akár tágas, akár szűkös területeken. Mindig éber, rendkívül intelligens, szemfüles, bátor és megbízható állat, és mély elhivatottsága ideális munkakutyává teszi őt.

Did you know ?

Amikor a kutya üget, gyorsításkor a lábai közelítenek egymáshoz a földön. De amint megáll, a négy láb szabályos négyzetet kell, hogy bezárjon egymással.

PHOTOS

  • facebook