Délorosz juhászkutya – Photos, Characteristics, Information – Dog Breeds - Royal Canin
Kezdőlap > Délorosz juhászkutya

Nyomtatás

Délorosz juhászkutya

Esetlen, de lelkes

Breed
FCI-1
Sheepdogs and Cattle Dogs (except Swiss Cattle Dogs)
FCI
breed_picture

Original Name : Yuzhnorusskaya Ovcharka

Típus : Lupoid

Egyéb megnevezés : Yuzhak

Kan méret : min. 65 cm

Szuka méret : min. 62 cm

Ápolás mértéke :

Származási hely : Russian Federation

breed_picture

A délorosz juhászkutya robosztus, átlagon felüli méretekkel rendelkező kutya. Az idegenekkel szemben kiválképp bizalmatlan,de egyébként nagyon igénytelen, és nagyon könnyen alkalmazkodik mindenféle éghajlathoz és hőmérséklethez.

Fej+

Homloka hosszúkás, elég széles. A stop alig kivehető. Az orra nagy és fekete.

lupoid

Test+

A mar nem túl magas, de szemmel is jól kivető. A háta egyenes és erős. Az ágyék rövid, széles és kerek. A mellkas elég széles, enyhén lapos és mély.

lupoid

Bunda+

Bundája főként fehér, de a fehér és a sárga, a szalmasárga, a szürkés (hamuszürke) és a szürke egyéb árnyalatai is megengedettek, akárcsak a mintás fehér és a szürke alapon szürke pettyes is.

lupoid

Fülek+

Füleik viszonylag kicsik, lelógóak, háromszög alakúak.

lupoid

Farok+

A farok elég alacsonyan tűzött, folytatja a far lejtésének vonalát. A csánkig leér.

lupoid

Szőrzet+

Szőre hosszú (10-15 cm), durva tapintású, sűrű és enyhén hullámos. A szőr hosszúsága a fejen, a végtagokon, a mellkason és a farkon egyforma, az aljszőrzet nagyon dús.

lupoid

A délorosz juhászkutyák robosztus testalkatú, szikár kutyusok nagyon masszív csontokkal és fejlet izomzattal. Az eltérő nemeket könnyű megkülönböztetni egymástól. A kanok bátrabbak, erőteljesebbek, festfelépítésük is tömörebb, mint a szukáké. Meglehet úgy néznek ki, mint a hatalmas orosz medvék, a délorosz juhászkutyák valójában igazi munkakutyák, akik nagyon sokrétű képességeikre bármikor tudnak támaszkodni. Híresek természetes ösztönükről és bátorságukról, amellyel az embereket és vagyonukat védik. Ismeretes mozgásigényük is. Mindent összevetve ezek az érett munkakutyák erős, kiegyensúlyozott, élettel teli és domináns állatok, akik a védelmezést és a védekezést nem veszik félvállról...

Did you know ?

Lehet, hogy a délorosz juhászkutya úgy néz ki, mint egy jólnevelt maci, őrző-védő kutyaként azonban nem akad, aki ellenfélként szóba jöhetne: amikor a rájuk bízott tulajdon és gazdáinak védelméről van szó, nem ismer kompromisszumokat, és senki egy ujjal sem érhet hozzájuk.

PHOTOS

  • facebook