Kezdőlap > Saarloosi farkaskutya

Nyomtatás

Saarloosi farkaskutya

Két világ legjobbja

Breed
FCI-1
Sheepdogs and Cattle Dogs (except Swiss Cattle Dogs)
FCI
breed_picture

Original Name : Saarlooswolfhond

Típus : Lupoid

Egyéb megnevezés : Saarloos, Wolfhond

Kan méret : 65-75 cm

Szuka méret : 60-70 cm

Ápolás mértéke :

Származási hely : Netherlands

breed_picture

Félig kutya, félig farkas. A saarloosi farkaskutya elképesztő, viszonlag új fajta, amely a farkasok és a kutyák rendkívüli módon "sikeres" keresztezésével alakult ki. Robosztus kutyafajta, külső megjelenésében (alakja, mozdulatai, bundázata) mindenképp a farkasra emlékeztet.Testfelépítése harmonikus, végtagjai elég hosszúak, de így is kecses. Az eltérő nemi jellegek a kanoknál és a szukáknál egyaránt elég szembetűnők.

Fej+

A feje legyen a farkasével összemérhető, méretében pedig harmonizáljon a testtel.

lupoid

Test+

A test hosszabb, mint a marmagasság. A hát erős és egyenes, a bordák természetesen domborúak. Ingább karcsú, nyúlánk - hasonlóan a farkashoz.

lupoid

Bunda+

Színvariánsai a homoksárga vagy világos őzbarna színtől a sötét grafitszürkéig (farkasszürke); a homokárgga vagy világos őzbarnától a barna árnyékosig (amit "erdőbarnának" hívunk); illetbe a világos krémszíntől (sable) a fehérig tejedhetnek.

lupoid

Fülek+

Fülei közepes méretűek, húsosak, háromszög alakúak, a fülhegy lekerekedik.

lupoid

Farok+

A farok a faroktőnél széles, sűrű szőr borítja.

lupoid

Szőrzet+

Bundázata évszakonként változik. Télen az aljszőrzet nagyon domináns, nyáron pedig inkább a fedőszőr.

lupoid

Élettel és energiával teli, büszke és független fajta. A saarloosi farkaskutya csak a saját akaratát követi, esélyünk sincs engedelmességet kicsikarni belőle. Mindazonáltal gazdájához a végsőkig hűséges és nagyon megbízható. Az idegenekkel szemben tartózkodó és gyanakvó. Tipikus jellemvonásai közé tartozik önuralma és (ismeretlen helyzetekben feléledő) ösztöne, hogy farkas módjára eliszkoljon, ha azt tartja jónak. Ezt mindenkor tiszteletben kell tartanunk! Ha ösztöneit megpróbáljuk elnyomni, például megkötjük vagy a szabadságában bármi módon korlátozzuk, a kutya nagyon feszültté, idegessé válhat.

Did you know ?

Leendert Saarloos (1884-1969) egy természetkedvelő kutyabarát volt. Úgy gondolta, hogy a kutyákat túl sok emberi tulajdonsággal ruháztuk már fel, és mint német juhászkutya szakértő, szerette volna a fajta természetes hajlamait újra feltámasztani, hogy sokkal jobb haszonállatot hozhasson létre. E céltól vezérelve döntött úgy 1932-ben, hogy Gerard van der Fransenumot, a klasszikus porosz típusú kan kutyát keresztezi Fleurival, az európai típusú farkasok szibériai ágából származó nőstényfarkassal.

PHOTOS

  • facebook