Szlovák csuvacs – Photos, Characteristics, Information – Dog Breeds - Royal Canin
Kezdőlap > Szlovák csuvacs

Nyomtatás

Szlovák csuvacs

Az erős, de rugalmas hegyikutya

Breed
FCI-1
Sheepdogs and Cattle Dogs (except Swiss Cattle Dogs)
FCI
breed_picture

Original Name : Slovenský Čuvač

Típus : Lupoid

Egyéb megnevezés : Slovensky, Cuvac

Kan méret : 62-70 cm

Szuka méret : 59-65 cm

Ápolás mértéke :

Származási hely : Slovakia

breed_picture

A szlovák csuvacs erős testfelépítésű hegyikutya sűrű, fehér bundázattal és szilárd csontozattal. Ez a fajta nagyon élénk, élettel teli, fürge és rettenthetetlen.

Fej+

Koponyája erős, széles és kissé hosszúás. Homloka széles, enyhén barázdás, szemöldök ívei arányosak. A fejtető lapos, a nyak határozott, erős, hangsúlyos.Oldalnézetből a koponya párhuzamos az orral, és enyhén domború.

lupoid

Test+

A test hosszabb, mint a marmagasság. A hát egyenes, közepesen hosszú és erős, a hosszú, izmos, nagyon szilárd ágyék felé lejt. Az ágyék finom átmenettel végződik a farnál. A has és a horpasz mérsékelten megemelkedik. A far erős, négyzetes és lejtő.

lupoid

Bunda+

Bundája fehér színű. A füleken és a nyakán kis mennyiségű sárga szín is elfogadott.

lupoid

Fülek+

Fülei magasan tűzöttek, mozgékonyak, közepes hosszúságúak, a fej mellé lelógnak. Félúttól lefelé egyre finomabb szőr borítja. Nyugalmi állapotban a fülek alsó, lekerekedő végei egészen a szájig leérnek.

lupoid

Farok+

Farka szivar alakú, egyenes, nem kunkorodik.

lupoid

Szőrzet+

Az aljszőrzetet teljesen elfedi a fedőszőr, amely hosszú, 5-15 cm-es szőrökből áll. A legdúsabb a sörénynél, mindenhol máshol enyhén hullámos, a hullámok egymásba futnak.

lupoid

Az évszázadok folyamán ezek az impozáns, szögletes kutyusok hozzászoktak a szlovák Tátra durva időjárási viszonyaihoz. A fajta elnevezése a szlovák "hallgatni" szóból ered.

Did you know ?

Hatalmas ereje ellenére a csuvacs mozdulatai meglepően könnyedek, ruganyosak és fürgék, legyen szó bármilyen terepről vagy időszakról. Előnyös számára az ügetés.

PHOTOS

  • facebook