Boxer – Photos, Characteristics, Information – Dog Breeds - Royal Canin
Kezdőlap > Boxer

Nyomtatás

Boxer

Kiváló társ

Breed
FCI-2
Pinscher and Schnauzer - Molossoid Breeds - Swiss Mountain and Cattle Dogs
FCI AKC CKC KC
breed_picture

Original Name : Boxer

Típus : Molossoid

Kan méret : 57-63 cm

Kan testsúly : min. 30 kg (ha a marmagasság megközelítőleg 60 cm)

Szuka méret : 53-59 cm

Szuka testsúly : min. 25 kg (ha a marmagasság megközelítőleg 56 cm)

Ápolás mértéke :

Származási hely : Germany

breed_picture

A boxerek izmos, szögletes testalkatú, átlagos méretű kutyák. Csontjaik erősek, a szőrzetük sima. Izmaik feszesek és jól fejlettek, aminek köszönhetően nagyon formás állatok. Mozdulataik élettel teliek, nemesek, erőteljesek. Jóllehet, nem könnyűsúlyúak, egyáltalán nem jellemző rájuk a túlsúly, nem válnak ormótlanná. Tekintélyüket egy pillanatra sem veszítik el.

Fej+

Pofájuk és koponyájuk között tökéletes egyensúly van, fejük gyönyörű. A pofa felül-, elől- és oldalnézetből is arányos a koponyával, soha nem lehet kissebb.

lupoid

Test+

Testük szögletes; egyenes és erős lábakon állnak.

lupoid

Bunda+

Őzbarna és tarka.

lupoid

Fülek+

Ha nem nyírják meg, megfelelő méretűnek kell lennie, a fej két oldalán magasan tűzött. Nyugalmi állapotban előre esnek és a fejhez simulnak, ráncot vetnek, ha a kutya éber, vagy magasan hegyezi, ha a fülét megnyírják.

lupoid

Farok+

Farka magasan helyezkedik el, és akkor is magasan hordja, ha nem kurtítják meg.

lupoid

Szőrzet+

Szőrzetük rövid, erős, csillogó és sűrű.

lupoid

A boxerek a bullenbeisser-ek közvetlen leszármazottjai, akiket a vadászok tenyésztettek ki arra a feladatra, hogy a kopók által hajtott vadakat elkapják és fogvatartsák, amíg a vadász a kegyelemdöfést meg nem adja. Az erős, határozott harapáshoz és megragadáshoz a kutyának a lehető legszélesebb állkapocsra és ritkább, de nagyon erős fogazatra volt szüksége. A bullenbeisser-ek rendelkeztek ezekkel az adottságokkal, így ők voltak a legmegfelelőbbek erre a munkára. Ezen felül - az akkori időszak igényeinek megfelelően - munkakutyának is kiképezték. Ennek a szelekciónak az eredményeként jöttek létre ezek a széles pofájú, felfelé álló orral rendelkező kutyák. A boxerek nem ismernek félelmet, magabiztosak, nyugodtak és kiegyensúlyozottak. A vérmérséklet kulcsfontosságú, és nagy figyelmet kell neki szentelni a fajta tenyésztésekor. Régóta ismeretes, hogy a boxerek odaadó szeretettel és hűséggel viseltetnek családjuk iránt, de híresek éberségükről és megingathatatlan bátorságukról is. Családjukra nem jelentenek veszélyt, de az idegeneket gyanakvással figyelik. Játék közben nagyon vidámak és barátságosak, de ha kell, rettenthetetlenek. Nagy mértékű engedelmességének, magabiztosságának és bátorságának, természetének és fejlett szaglásának köszönhetően könnyen képezhető. Jó értelemben véve igénytelen, tiszta állat, és nemcsak a család tagjaként kiváló társ, hanem lelkiismeretes őrző-védő és munkakutya. Még öregkorban is megbízható, egy szemernyit sem alattomos vagy ravaszkodó kutya.

Did you know ?

A pofáját határoló sötét maszk kontrasztot kell, hogy alkosson a fej színével, de nem sötétítheti el megjelenését és az arckifejezést.

PHOTOS

  • facebook