Home > Kaukázusi juhászkutya

Print

Kaukázusi juhászkutya

A háziasított óriás

Breed
FCI-2
Pinscher and Schnauzer - Molossoid Breeds - Swiss Mountain and Cattle Dogs
FCI
breed_picture

Original Name : Kavkazkaya Ovcharka

Típus : Molossoid

Egyéb megnevezés : Caucasian, Mountain, Dog

Kan méret : min. 65 cm

Szuka méret : min. 62 cm

Ápolás mértéke :

Származási hely : Russian Federation

breed_picture

A kaukázusi juhászkutyák óriási, robosztus, durva testalkatú állatok. Természetükből fakadóan agresszívak és bizalmatlanok az idegenekkel, vad védekezőösztönükről váltak híressé... Általában igénytelenek, hihetetlenül szívósak, kitartóak, és képesek a különböző időjárási és hőmérékleti viszonyokhoz alkalmazkodni. Ezért is terjedt el a fajta olyan nagy mértékben a korábbi orosz és szovjet birodalomban.

Fej+

Feje masszív, koponyája széles, arccsontja jól fejlett.  Homloka széles és lapos, egy vékony barázda osztja ketté.

lupoid

Test+

Teste kicsit hosszabb, mint a marmagassága.

lupoid

Bunda+

A szürke alapszín különböző árnyalatokkal vegyül, általában világosabb színekkel, mint például a vörösessárga, szalmasárga, fehér, vörösesbarna, de lehet tarka, ill. tarkafoltos szétszórt pettyekkel.

lupoid

Fülek+

Fülei magasan tűzöttek, lelógóak, hagyományosan megnyírják.

lupoid

Farok+

Farka magasan helyezkedik el, lelógó, a csánkig leér.

lupoid

Szőrzet+

Szőre egyenes, durva tapintású, a fedőszőr sűrű, az aljszőr puhább.

lupoid

A kaukázusi juhászkutya Grúziaban, Örményországban, Azerbajdzsánban, az Oroszországi Föderáció tagköztársaságaiban (mint Kabardino-Balkaria, Dagestan, Kalmykia), a Kaukázus északi sztyeppéin és Astrakhan térségében őshonos. A dél-kaukázusi kutyák testesebbek, a sztyeppén élők könnyebbek, magasabbak és gyakran rövid szőrűek. Óriási energiájuk, erejük kiegyensúlyozott, nyugodt természettel párosul. Az idegenekkel szemben bizalmatlanok és akár agresszívak is lehetnek. Védekező ösztönük nagyon fejlett.

Did you know ?

Származási helyétől függően háromféle szőrzete ismert. A hosszúszőrű változat fedőszőre értelemszerűen hosszú, nyakán fodros, hátán és a lábain rojtos, olyan, mintha nadrágot viselne. A vastag bunda beborítja az egész farkát, így vastagnak és bozontosnak tűnik. A rövidszőrű változat bundája dús, viszonylag rövid, és se fodrai, se rojtjai, se "nadrágja" nincsen. A közepes hosszúságú bundával rendelkező kaukázusi juhászkutya szőrzete hosszú, de nem fodros-rojtos-pelyhes.

PHOTOS

  • facebook