Majompincs – Photos, Characteristics, Information – Dog Breeds - Royal Canin
Kezdőlap > Majompincs

Nyomtatás

Majompincs

Egy dús bundájú pincser

Breed
FCI-2
Pinscher and Schnauzer - Molossoid Breeds - Swiss Mountain and Cattle Dogs
FCI AKC CKC KC
breed_picture

Original Name : Affenpinscher

Típus : Molossoid

Kan méret : 25-30 cm

Kan testsúly : 4-6 kg

Szuka méret : 25-30 cm

Szuka testsúly : 4-6 kg

Ápolás mértéke :

Származási hely : Germany

breed_picture

A majompincs kistestű, zömök kutyusok, durva tapintású bundával és majomra emlékeztető arckifejezéssel. Merész, éber, kitartó, makacs és hűséges fajta, akit néha elragadhatnak szenvedélyes érzelmei, de alapvetően egy remek családi kutya.

Fej+

Koponyája inkább hosszúkás és lekerekedő, magasan íves, hangsúlyos homlokkal és szemmel látható, határozott stoppal.

lupoid

Test+

Testfelépítése erős, zömök, szögletes. Teste felső vonala a martól az ülep felé kissé lejtő, de majdnem egyenes vonalat alkot. A mar a test felső vonalának legkiemelkedőbb pontja. Háta rövid, ám erős, izmos.

lupoid

Bunda+

Bundája tiszta fekete, fekete aljszőrzettel.

lupoid

Fülek+

Fülei magasan tűzöttek, szimmetrikusan, fordított V alakban előre mutatnak. A fülek belső szélei a fejhez közelítenek.

lupoid

Farok+

Farka természetes. A kard vagy szablya alak a keresett.

lupoid

Szőrzet+

Törzsén durva tapintású és sűrű.

lupoid

Dél-Németországban a majompincseket családi kutyusként tartják. Őseik már Albrecht Dürer (1471-1528) favésésein is megtalálhatók. Az első majompincset 1879-ben törzskönyvezték. Ezek a törpekutyák már a 20. század elején nagyon kedveltek voltak. A drótszőrű pincserekből fejlesztették ki őket. A fejüket körül vevő szőrkoszorú teszi hangsúlyossá majomszerű megjelenésüket. Eredetileg bundájuk színe eredetileg az egyszínű sárga árnyalataitól a vörösön, a szürkés fehéren át egészen a sötét szürkéig vagy szürkés feketéig, és persze a koromfeketéig terjedt. A majompincsek abba a hatalmas német kutyacsaládba tartoznak, ahová a schnauzerek is. Kisebb testű és a legritkább fajta a családon belül, de minden bizonnyal a legeredetibb kinézetű is. Járásuk nyugodt és gördülékeny.

Did you know ?

A majompincsek megkülönböztető jegye a fejszőrzetük, amely bozontos, dús szemöldököket, szakállat, pofaszakállat és kontyot formál a kutyus buksiján. Minél keményebb és kócosabb, annál jobb, hiszen ez elengedhetetlen a majomszerű arckifejezéshez - amiről német elnevezését ez a fajta kapta (az Affen szó jelentése: majom).

PHOTOS

  • facebook