Kezdőlap > Mallorcai masztiff

Nyomtatás

Mallorcai masztiff

Mallorca kedvence

Breed
FCI-2
Pinscher and Schnauzer - Molossoid Breeds - Swiss Mountain and Cattle Dogs
FCI
breed_picture

Original Name : Ca de Bou

Típus : Molossoid

Egyéb megnevezés : Majorca, Mastiff

Kan méret : 55-58 cm

Kan testsúly : 35-38 kg

Szuka méret : 52-55 cm

Szuka testsúly : 30-34 kg

Ápolás mértéke :

Származási hely : Spain

breed_picture

Ez a jellegzetes molosszoid tipusú kutya közepes méretű, kissé szögletes testalkatú, erős és nehéz. A nemek között könnyű különbséget tenni, főleg a fejüket illetően, hiszen az a hímek esetében jóval nagyobb. Ugyan alapvetően nyugodt, higgadt kutya, bizonyos helyzetekben felülkerekdhet bennük bátorságuk és merészségük. Az emberekkel barátságosak, gazdájukhoz nagyon hűségesek és érzelmesek. Felülmúlhatatlan őrző-védők, nyugalmi állapotban is magabiztos és határozott kutyusok, akiknek fürkésző tekintetük nem pihen, éberségük egy percre sem lankad.

Fej+

Feje erőteljes és masszív, koponyája hatalmas, széles, négyszögletes.

lupoid

Test+

Ágyéka és horpasza rövid, viszonylag keskeny, a far felé határozott görbületet alkot. A far nagyjából 1-2 cm-rel magasabban van, mint a mar. Mellkasa mély és kissé hengeres, a könyökig leér.

lupoid

Bunda+

Előnyben részesítik a csíkos, őzbarna vagy fekete szőrszínt.

lupoid

Fülek+

Fülei oldalt helyezkednek el, magasan tűzöttek, inkább kicsik és lelógóak. Hátrafelé hajlik, így látható a fülek belseje.

lupoid

Farok+

Farka alacsonyan tűzött, a tövénél erős, a farokvég felé elkeskenyedő. A csánkig leér.

lupoid

Szőrzet+

Szőre rövid és sűrű.

lupoid

A mediterrán országok már az ókortól kezdve a tengeren keresztül kommunikáltak egymással, így osztották meg egymással kulturájukat és tudományos ismereteiket. Ezek az ismeretcserék főként kereskedelmi jellegűek voltak, de persze szépen lassan elkezdtek a háziasított állatokkal is kereskedni - és ebbe beletartoztak a kutyák is, hiszen nagy szükség volt rájuk: közösségeiket, kikötőiket meg kellett védeniük a kalózok és a portyázó rablók támadásaitól. Őrkutyáik általában nagytestű, erős, robosztus állatok voltak, erős fejjel, izmos álkapcsokkal. Azonban egy fajtát kifejezetten kedveltek és kerestek: egy vadászásra, bikacsalogatásra és kutyaviadalokon használt spanyol masztiffot. Ezek a kutyák aragóniai I. Jakab királyt is elkísérték a Baleár-szigetekre, 1230 körüli hódításaikor. Az 1713-as utrechti béketárgyalásokat követően a szigetek végül brit területek lettek.

Did you know ?

Legelőször 1929-ben, Barcelonában mutatták be, ahol azonnal díjat is nyert!

PHOTOS

  • facebook