Kezdőlap > Német dog

Nyomtatás

Német dog

A szelíd óriás

Breed
FCI-2
Pinscher and Schnauzer - Molossoid Breeds - Swiss Mountain and Cattle Dogs
FCI KC CKC AKC
breed_picture

Original Name : Deutsche Dogge

Típus : Molossoid

Kan méret : min. 80 cm

Szuka méret : min. 72,5 cm

Ápolás mértéke :

Származási hely : Germany

breed_picture

A német dogokban büszkeség, erő és tartás egyesül. Harmonikus, arányos alakjukkal, mindig kifejező arcukkal és fejükkel a legnemesebb tulajdonságokat testesítik meg. Igazán szelíd óriások.

Fej+

A megnyúlt, keskeny fej arányos a test többi részéhez. Tiszta körvönalaival nagyon kifejező, finoman kidolgozott. A nyaka hosszú és vékony.

lupoid

Test+

Teste - főként a hímek esetében - szögletes.

lupoid

Bunda+

Három különböző színű változata van: lehet őzbarna-csíkos, fekete-harlequin, és acélkék. A többi szín elfogadása folyamatban van.

lupoid

Fülek+

Fülei magasan tűzöttek, közepes méretűek, lelógóak, az első fülszélek az archoz simulnak.

lupoid

Farok+

Farka magasan helyezkedik el, széles, a vége felé elkeskenyedik. A csánkig leér.

lupoid

Szőrzet+

Szőrzete nagyon rövid és sűrű, puha, tömör és csillogó.

lupoid

A német dog közvetlen felmenői a bullenbeisserek és az óriási testű kopók, akiket vadászatra, főként a vaddisznók leterítésekor alkalmaztak. Ezek a kutyák a rendkívül erőteljes angol masztiffok és a rugalmas és fürge agárok között helyezkednek el. A német dogra vonatkozó első sztenderdet 1880-ban rögzítették egy berlini bemutatón. A tenyészklubot 1888-ban alapították, itt sokszor változtattak a fajtára vonatkozó előírásokon. A jelenlegi sztenderd tartalma és formája az FCI alapján készült el. A német dogok vidám, szerető állatok, imádják embertársukat, főként a gyerekeket, az idegenekben azonban nem bíznak meg. Magabiztosak, ritkán válnak agresszívvá, félelmet nem ismernek. Nagyon fogékony és tanulékony kutyusok, türelmesebb kedvencet nem is kívánhatnánk!

Did you know ?

A 18. század közepéig nagyon sok változatot megismertek, úgy mint az ulmi, az angol, a német dog, vagy a Hatzrüde "vadászkopó", a Saupacker "vadkanfogó" és az óriás dog. Ezek nagyon hasonló kutyafajták voltak, csak méretben és színben mutattak különbséget. 1878-ban egy hét fős bírósági és tenyésztői bizottság ült össze Berlinben Dr. Bodinus vezetése alatt, és a német dog nevével fémjelzett változatokat osztályozták, és saját nyelvű nevet adtak nekik. (Angolul a félreveztő Great Dane, azaz dán dog nevet kapta.)

PHOTOS

  • facebook