Kezdőlap > Orosz fekete terrier

Nyomtatás

Orosz fekete terrier

Egy óriási szőrgombolyag

Breed
FCI-2
Pinscher and Schnauzer - Molossoid Breeds - Swiss Mountain and Cattle Dogs
FCI
breed_picture

Original Name : Tchiorny Terrier

Típus : Molossoid

Egyéb megnevezés : Black, Terrier

Kan méret : 66-72,5 cm

Szuka méret : 64-70 cm

Ápolás mértéke :

Származási hely : Russian Federation

breed_picture

Ez a kutyafajta nem ismeri a félmegoldásokat. Munkához tenyésztették ki, erős akaratú és kifejezetten bizalmatlan az idegenekkel. Az orosz fekete terrier képes bármilyen éghajlathoz alkalmazkodni. Nagyon fogékony a tanításra is.

Fej+

Feje hosszú, koponyája mérsékelten keskeny, lekerekedett arccsonttal.

lupoid

Test+

Mellkasa mély és széles, hasa a mellkas alsó vonala fölött helyezkedik el. Marja magas, kiemelkedik háta felső vonalából, amely egyenes, széles és izmos.

lupoid

Bunda+

Bundája fekete vagy fekete-szürke.

lupoid

Fülek+

Fülei magasan tűzöttek, kicsik, háromszögletesek, lelógóak.

lupoid

Farok+

Vastag farka magasan helyezkedik el.

lupoid

Szőrzet+

Szőrzete durva, kemény és dús.

lupoid

Az orosz fekete terrierek erőteljes, méreten felüli állatok, csontozatuk és izomzatuk nagyon fejlett. Bőrük vastag és ruganyos, nem ráncosodik vagy tokásodik. Nagyon aktív, sőt kifejezetten energetikus fajta, szívós, kiegyensúlyozott szervezettel. Élettel teliek, s nagyon erős bennük a védelmi ösztön. A  hímek szemmel láthatóan nagyobbak és masszívabbak. Az utóbbi időben ismerték el őket nemzetközileg. Az orosz fekete terriereket sok kutyafajtából tenyésztették ki - köztük a rottweiler, az óriás schnauzer és a flandriai pásztorkutya génjeit is hordozza -, ami meg is magyarázza erős testfelépítésüket. A szovjet időszakban domináns szerepet töltöttek be, azonban az utóbbi néhány évtizedben már többségük "leszerelt".

Did you know ?

Eredetileg a korábbi CCCP vöröshadserege számára fejlesztették ki harci- és munkakutyaként, ma azonban sok kedvelője akad a kutyabarátok körében is.

PHOTOS

  • facebook