Brazil terrier – Photos, Characteristics, Information – Dog Breeds - Royal Canin
Kezdőlap > Brazil terrier

Nyomtatás

Brazil terrier

A csöppnyi brazil őrkutya

Breed
FCI-3
Terriers
FCI
breed_picture

Original Name : Terrier Brasileiro

Típus : Lupoid

Egyéb megnevezés : Fox, Paulistinha

Kan méret : 36-41 cm

Kan testsúly : max. 10 kg

Szuka méret : 33-38 cm

Szuka testsúly : max. 10 kg

Ápolás mértéke :

Származási hely : Brazil

breed_picture

Nyughatatlan, élénk, fürge és éber kutyusok. Ezek a pöttömnyi terrierek nagyon barátságosak, nagyon jól kijönnek kutyatársaikkal, barátaikkal. A két nemzetközileg elismert brazil kutyafajta egyike (a másik a brazil masztiff). Ami a jellemüket illeti, leginkább a Jack Russel terrierekere hasonlítanak.

Fej+

Feje felülnézetből háromszög alakú, a fejtőnél elég széles.

lupoid

Test+

Testalkata kiegyensúlyozott, nem túl nehéz, ám szögletes, teste szép, kerekded körvonalakkal rajzolt.

lupoid

Bunda+

Bundája alapszíne fehér, és fekete, barna vagy kék jegyekkel van tarkítva.

lupoid

Fülek+

Fülei oldalt, a szem vonalában tűzöttek, egymástól távol ülnek, szépen keretezve a széles koponyáját.

lupoid

Farok+

Farka rövid, nem ér le a csánkig, alacsonyan tűzött, meglehetősen erős, a kutya a magasba tartja, de a farok nem kunkorodhat a háta fölé.

lupoid

Szőrzet+

Szőre rövid, sima és vékony, de nem puha. Tömör, a patkányszőrre emlékeztet.

lupoid

A ma ismeretes brazil terrierek felmenői az óceánon túlról érkeztek. A 19. században és a 20. század elején számos fiatal brazil folytatta tanulmányait európai egyetemeken, főként Angliában és Franciaországban. A családi birtokra sokszor feleséggel tértek vissza, az asszonyok pedig magukkal hozták kistestű terrier jellegű kutyusaikat is. Természetesen ezek a kutyák és a helyi kutyusok kereszteződtek, és egy sok nemzedéken keresztül fennmaradó hibrid fajta alakult ki fokozatosan. Ahogy a városok egyre fejlődtek, a brazil társadalom egyre inkább a városi élet felé kezdett tendálni, és ez a kistestű kutyafajta nagyon hamar új környezetben találta magát. A brazil terrierek felmenői között állítólag a csivavákat és a pincsereket találjuk. Közepes méretű, karcsú, arányos testfelépítésű, erős, izmos kutyusok, akikre a nehézség egy cseppet sem jellemző. Szögletes testüket legörbülő vonalak szegélyezik, mely egyértelműen megkülönbözteti őket a drótszőrű foxterrierektől.

Did you know ?

Ezek a lenyűgöző kis brazil kutyusok mindenekelőtt nagyon értékes társak, akiknek feladata a terebélyes brazil farmokon főként a kisebb rágcsálók elejtése. Gyakran a brazil masztiffokkal együtt alkalmazzák, akiket előre figyelmeztetnek a közeledő betolakodókra.

PHOTOS

  • facebook