Kezdőlap > Japán terrier

Nyomtatás

Japán terrier

A japán mini eb

Breed
FCI-3
Terriers
FCI
breed_picture

Original Name : Nihon Teria

Típus : Lupoid

Egyéb megnevezés : Nihon Terrier, Nippon Terrier

Kan méret : 30-33 cm

Szuka méret : 30-33 cm

Ápolás mértéke :

Származási hely : Japan

breed_picture

A japán terrierek élettel teli, lelkes, vidám kutyusok, akikre magasfokú intelligencia is jellemző. Ezen fajta két legfőbb tulajdonsága az alkalmazkodóképesség és a gazdag érzelemvilág. Nem valami zajos, de nagyon érzékeny kutyusok, akik a felnőttek és a gyermekek társaságát egyaránt nagyre értékelik. Érthető, hogy miért olyan közkedveltek a japán családokban.

Fej+

Feje lapos, mérésékelten keskeny, stopja kevésbé fejlett.

lupoid

Test+

Marja magas, háta rövid és erős, izmos, ágyéka és fara kissé ívelt és erős, mellkasa mély.

lupoid

Bunda+

Bundája lehet trikolor fekete-cserbarna, fehér fejjel, lehet fehér alapon fekete mintás, kiterjedt fekete vagy cserbarna jegyekkel a kuty törzsén.

lupoid

Fülek+

Fülei magasan tűzöttek, mérsékelten kicsik, vékonyak, V-alakúak, előrefelé lelógóak, többnyire redőzöttek és a kopony oldalától kissé elállóak.

lupoid

Farok+

Farka meglehetősen vékony, a harmadik vagy negyedik farokcsigolyánál kurtíthatják.

lupoid

Szőrzet+

Szőre rövis, sima, tömör és csillogó.

lupoid

A 17. században a hollandok simaszőrű foxterrierekkel érkeztek Nagasakiban, akiket őshonos, kisebb testű vadászkutyákkal kereszteztek. Az így kialakult fajta, a japán terrier nagyon hamar közkedvelt ölebbé vált az olyan városokban, mint Kobe vagy Yokohama. Ezeknek a vidám, élettel teli kutyusoknak a szakszerű tenyésztése 1920 körül kezdődött, és kb. 1930-ra ki is alakult a típus. A japán terrierek elegáns, filigrán, ám zömök testalkatú kutyusok, akiknek fedőszőre csupán egy hüvelyk hosszú (2,5 cm).

Did you know ?

A japán terrierek egészen a második világháborút követő időszakig nem váltak igazán kedveltté a szülőföljükön. Viszont a városokban nagyon gyorsan nőtt az igény egy ilyen kutya iránt, mivel a családok olyan kistestű kedvencet akartak tartani városi otthonaikban, akiknek gonzosáa egyáltalán nem körülményes.

PHOTOS

  • facebook