Kerry Blue terrier – Photos, Characteristics, Information – Dog Breeds - Royal Canin
Kezdőlap > Kerry Blue terrier

Nyomtatás

Kerry Blue terrier

Írország nem hivatalos jelképe

Breed
FCI-3
Terriers
FCI AKC CKC KC
breed_picture

Original Name : Kerry Blue Terrier

Típus : Lupoid

Egyéb megnevezés : Irish, Blue, Terrier

Kan méret : 46-50 cm

Kan testsúly : 15-18 kg

Szuka méret : 44-48 cm

Szuka testsúly : 12-16 kg

Ápolás mértéke :

Származási hely : Ireland

breed_picture

Ugyan ma már leginkább csak a kutyabemutatókon szerepelnek, a Kerry Blue terrierek vadászkutyaként kezdték pályafutásukat és ez merőben meghatározza tulajdonságaikat. Őseik mély vizekben vidrákra vadásztak, illetve borzok és egyéb kártékony kisállatok űzésére használták őket. A Kerry Blue terrierek nemcsak gyönyrű és hideg előkelőséget sugárzó kutyusok, hanem kiváló őrző-védők is, akik odaadóhűséggel viseltetnek családjuk iránt.

 

Fej+

Fejét rengeteg szőr borítja, a hímek feje erősebb és izmosabb.

lupoid

Test+

Háta és ágyéka közepes hosszúságú, mellkasa mély.

lupoid

Bunda+

Bundája lehet a kék bármely árnyalata fekete pettyekkel. A fekete vagy őzbarna szín is elfogadható max. 18 hónapos korig.

lupoid

Fülek+

Fülei előre vagy oldalt a fejhez közel lelógnak, melynek köszönhetően arckifejezése éles, lelkes.

lupoid

Farok+

Farka vaskos, mereven, vidáman csóválja.

lupoid

Szőrzet+

Szőre puha, dús és hullámos.

lupoid

A többi ír terrierhez hasonlóan a Kerry Blue terrierek is évszázadokig a smaragdzöld szigeten éltek, de a XX. század előtt szerény múltjuk miatt csak kevesen említik. 1847-ben azonban egy író egy palaszürke színű kutyáról számol be, akinek bundáját sötétebb foltok tarkítják, lábán és pofáján pedig cserbarna mintázat található. Azt feltételezték, hogy ezek a kékesfekete kutyák nem csak Kerry tartományban voltak elterjedtek, de máshelyütt is kialakulhattak. Az első Kerry Blue terriert 1913-ban mutatták be, 1920-ban pedig megalakult az első tenyészegyesület Dublinban. A Kerry Blue terrierek jó kiállású, jókötésű, arányos testalkatú állatok, a terrierekre jellemző fejlett izomzattal.

 

Did you know ?

A kerry blue terrierek tetőtől farkig nagyon sokszínű állatok. Elegáns megjelenésűek, mozdulataik rendkívül rugalmasak. Igazán egyedi vonásuk azonban lekes-szemfüles arckifejezésük.

PHOTOS

  • facebook