Kezdőlap > Skye terrier

Nyomtatás

Skye terrier

A hűséges barát mintaképe

Breed
FCI-3
Terriers
FCI AKC CKC KC
breed_picture

Original Name : Skye Terrier

Típus : Lupoid

Kan méret : 25 cm

Ápolás mértéke :

Származási hely : United Kingdom

breed_picture

A skye terrierek nagyon elegáns és méltóságteljes kutyusok, de mivel csak egyetlen embert, a gazdájukat hajlandóak elfogadni, az idegenekk szemben nagyon bizalmatlanok, viszont egyáltalá nem rosszindulatúak. Legendás hűségük csupán egy számtalan jó tulajdonságuk közül.

Fej+

Fejük hosszúkás és erős, de a túlzott fejhossz nem mehet az erő rovására.

lupoid

Test+

Teste hosszú és alacsony. Hosszan lelógó, egyenes szőre miatt oldala meglehetősen laposnak tűnik.

lupoid

Bunda+

Bundája lehet fekete, sötét vagy világos szürke, őzbarna, krémszínű, és mindig fekete jegyes.

lupoid

Fülek+

Fülei természetesen felállóak vagy lelógóak.

lupoid

Farok+

Amikor a farok lelóg, alsó fele felfelé kunkorodik. Amikor a kutya felemeli, a farok a test felső vonalának meghosszabbításaként fut.

lupoid

Szőrzet+

Bundája kétrétegű: aljszőre rövid, tömör, puha és gyapjas, míg fedőszőre hosszú, kemény tapintású, lelapuló és egyenes (nem fordulhatnak elő benne göndör fürtök).

lupoid

A skót terriereket tartják a legősibbeknek a terrierek között. A skye terrierek egy többé-kevésbé meghatázotott, bozontos vadászterrier típus leszármazottjai. A 18. század körénykén a legnagyobb skót családok vettek részt a fajta kitenyésztésében. A mai tenyészet ezen program korai egyedein alapszik. A skye terriereket nagyon könnyen meg lehet különböztetni rokonaiktól alacsony testalkatukról: testük kétszer olyan hosszú, mint a marmagasság, és teljes egészében sűrű, dús szőr fedi. Járása nagyon könnyed, erőt sugárzó, lendülete és ereje átjárja végtagjait, egész törzsét, sőt még állkapcsait is!

Did you know ?

A skye terrier fajtája Greyfriars Bobby néven jött létre 1856-ban, és hamar Skócia celebritása lett. A leghíresebb skye terrier Bobby, aki gazdája, a rendőr John Gray halála után 14 évig őrizte a gazdi sírját, mígnem ő is kimúlt. Bobby hűségéről anekdoták kelltek szárnyra, és az emberek pénzgyűjtésbe kezdtek, hogy a kutya tiszteletére szobrot állítsanak, amely ma is megtalálható Edinburgh városában.

PHOTOS

  • facebook