Yorkshire terrier – Photos, Characteristics, Information – Dog Breeds - Royal Canin
Kezdőlap > Yorkshire terrier

Nyomtatás

Yorkshire terrier

Egy ősi játékterrier

Breed
FCI-3
Terriers
FCI AKC CKC KC
breed_picture

Original Name : Yorkshire Terrier

Típus : Lupoid

Egyéb megnevezés : Yorkie, Yorkshire

Kan testsúly : 2-3 kg

Ápolás mértéke :

Származási hely : United Kingdom

breed_picture

A yorkshire terrierek parányi büszke oroszlánok, akiknek egész testét csodálatos sörény takarja. Ugyan cukiknak tűnhetnek, ezt a kutyafajtát arra tenyésztették ki, hogy ne kövessen el hibát. A megszokott körülmények között nevelve tapasztalat híjján is bátorsággal, energiával teli kutyusok lesznek. Nagyon aktív és intelligens társak, nagyon ízlésesek és természetükből fakadóan higgadtak.

Fej+

Feje kicsi és lapos, nem túl feltűnő és nem is kerek.

lupoid

Test+

Teste tömzsi, háta egyenes, az ágyék hosszú, bordái mérsékelten szélesek.

lupoid

Bunda+

Bundája a nyakszírttől a faroktőig sötét acélkék (nem ezüstös), nem keveredik őzbarna, bronzbarna vagy sötét szőrzettel.

lupoid

Fülek+

Fülei kicsik, V alakúak, egyenesen tartja őket. Egymástól nem túl messze ülnek, rövid szőrzet borítja őket.

lupoid

Farok+

Farkát sűrű szőr borítja, ami főként a hegyénél sötétebb kék színű, mint a test többi része. A test felső vonalától enyhén magasabban tartja.

lupoid

Szőrzet+

Szőre a törzsén mérsékelten hosszú, teljesen egyenes, csillogó és selymes (nem gyapjas!). Bundája a földig és és folyamatosan növésben van.

lupoid

Tökéletesen egyenes, hosszú szőrük szimmetrikus, középen választék fut végig az orrhegyétől a farok hegyéig. Ezek a tömör, tiszta körvonakkal határolt kis kutyusok peckesen fölemelik a fejüket, így nagyon fontoskodónak tűnhetnek. Alapvetően élénkek, erőteljesek, arányosak - igazi energiabombák.

Did you know ?

A yorkshire terrier legfőbb ismertetőjegye a bundája. Páratlanul finom és hosszú szőre folyamatosan nő. Lószőrhöz hasonló, nincs aljszőrzete. Mesésen gyönyörű frizuráját nem vedli, és különleges tápanyagokra van szüksége ahhoz, hogy selymességét megőrizze.

PHOTOS

  • facebook