Kezdőlap > Thai ridgeback

Nyomtatás

Thai ridgeback

Egy tiszta vérvonalú thai

Breed
FCI-5
Spitz and Primitive types
FCI
breed_picture

Original Name : Thai Ridgeback Dog

Típus : Lupoid

Kan méret : 56-61 cm

Szuka méret : 56-61 cm

Ápolás mértéke :

Származási hely : Thailand

breed_picture

Ezek az igazán köpcös, ám mozékony kutyusok kiválóan ugranak, és igzán hűséges társak. Közepes méretűek, hátukon szőrük taréjszerűen fut végig, törzsük pedig egy kicsivel hoszabb, mint a marmagasság. Izomzatuk rendkívül fejlett és erős, ezért feladatukat tökéletesen látják el.

Fej+

Koponyája a fülek között lapos, de oldalnézetből kissé kerekded. Amikor a kutya éber, homlokán ráncok jelennek meg, stopja tisztán kivehető, határozott.

lupoid

Test+

Háta erős, izmos, egyenes, ágyéka erős és széles, fara mérsékelten lejt.

lupoid

Bunda+

Bundája lehet egyszínű vörös, fekete, kék vagy nagyon világos őzbarna. A vörös színű egyedeknél kívánatos a fekete maszk.

lupoid

Fülek+

Fülei a fej két oldalán tűzöttek, háromszög alalkúak és közepes méretűek.

lupoid

Farok+

Farka a tövénél vastag, a farokvég felé azonban fokozatosan elkeskenyedik.

lupoid

Szőrzet+

Szőre rövid és sima, taréját olyan szőrök alkotják, melyek a bunda többi szőrzetével ellentétes irányba futnak.

lupoid

A thai ridgebackek egy nagyon ősi fajta tagjai, már többévszázados írásos dokumentumokban is említik őket. Thaiföld keleti részén főként vadászatra használták őket, de feladataik közé tartozott a fuvarozó kocsik őrzése és védelmezése is. A régió szegényes kommunikációs hálójának köszönhetően elég ritkának számított a kutyák keresztezése, ezért a ridgebackek nagyon sokáig meg tudták őrizni vérvonaluk tisztaságát. Csupán két ridgeback fajtát ismernek el hivatalosan - közülük egyik a thai.

Did you know ?

Típus és testfeléptés tekintetében nagyon kevés fajta mondhatja el magáról, hogy vérvonala folytonos, állandó. A thai ridgebackek is végigjárták a keresztezések skáláját, ami ahhoz szükséges, hogy az adott fajta kívánatos jellegzetességeit fenntartsák, biztosítsák.

PHOTOS

  • facebook