Angol véreb – Photos, Characteristics, Information – Dog Breeds - Royal Canin
Kezdőlap > Angol véreb

Nyomtatás

Angol véreb

A legprofibb szakmabeli és a leghűségesebb barát

Breed
FCI-6
Scenthounds and Related Breeds
FCI AKC CKC KC
breed_picture

Original Name : Chien de Saint-Hubert

Típus : Braccoid

Kan méret : 64-72 cm

Kan testsúly : 46-54 kg

Szuka méret : 58-66 cm

Szuka testsúly : 40-48 kg

Ápolás mértéke :

Származási hely : Belgium

breed_picture

Kiváló szaglásuknak köszönhetően az angol vérebeket mindig is vadászkutyaként alkalmazták - többnyire pórázon. A sérült vadat könnyűszerrel kiszimatolja. Mivel a vérszagot is rendkívüli szakértelemmel kutatják, a rendőrség is előszeretettel alkalmazza őket eltűnt személyek felkutatására. Akár nagyvadra kell vadászniuk, akár szolgálatot teljesítenek, az angol vérebek mindig nagyon energikusak, és ennek köszönhetően hosszú távon és nehéz teperen is nagyon kitartóan dolgoznak. Kedvesek, higgadtak, szelídek és szeretik az emberek társaságát. Gazdájukhoz kifejezetten szorosan kötődnek.

Fej+

Feje impozáns, fenséges, méltóságteljes - valójában a fej a fajta jellegzetessége.

lupoid

Test+

Teste erős, izmos, hatalmas. Az angol véerebek a legerőteljesebbek a kopók között.

lupoid

Bunda+

Bundája fekete-cserbarna, máj-cserbarna és rőt lehet.

lupoid

Fülek+

Fülei vékonyak, rugalmasak, és rövid, puha, bársonyos tapintású szőr borítja.

lupoid

Farok+

Farka hosszú, erős és vastag, magasan tűzött, a farokvég felé elkeskenyedő.

lupoid

Szőrzet+

Szőre rövid, sűrű, tömör, meglehetősen durva tapintású, ellenáll az időjárási viszontagságoknak. Füleit és fejét nagyon rövid és puha szőr borítja.

lupoid

Az angol vérebek harmonikus testfelépítésű, erős izomzattal és csontozattal rendelkező kutyusok, viszont egy fikarcnyit sem nehezek. Szögletes alkatú, impozáns megjelenésű állatok, végtelenül méltóságteljesek, amit komoly magatartásuk csak mégjobban fölerősít. Fején és nyakán bő redőkben lelógó bőre nagyon puha és ruganyos. Mozgásuk elég lassú, ám járásuk gördülékeny, rugalmas és szabad. Egyik jellegzetességük sem lehet túlzott, mert az megtörné a kutya teljes harmóniáját, és durva megjelenést kölcsönözne az állatnak, amely nemcsak a szemet sérti, hanem a kutya egészségi állapotát is veszélyeztetheti!

Évszázadokon kívül kiváló szaglásuk és vadászösztönük miatt tartották őket nagy becsben. Valójában eredetlieg a belga Ardennekben élő szerzetesen tenyésztették őket a Szent Hubertus Apátságban, olyan fekete és fekete-cser kopók keresztezésével, akikkel egy Hubert nevű szerzetes vadászott még a 7. század idején. Hubertet később szentté avatták: ő lett a vadászok védőszentje.

Did you know ?

Rendkívüli szaglásáról legendákat zengenek - így nem meglepő, hogy Észak-Amerikában gyakran alkalmaznak angol vérebeket eltűnt személyek felkutatására is!

PHOTOS

  • facebook