Bajor hegyi véreb – Photos, Characteristics, Information – Dog Breeds - Royal Canin
Kezdőlap > Bajor hegyi véreb

Nyomtatás

Bajor hegyi véreb

Német megbízhatóság

Breed
FCI-6
Scenthounds and Related Breeds
FCI
breed_picture

Original Name : Bayerischer Gebirgsschweißhund

Típus : Braccoid

Kan méret : 47-52 cm

Szuka méret : 44-48 cm

Ápolás mértéke :

Származási hely : Germany

breed_picture

A bajor hegyi vérebebek higgadt, kiegyensúlyozott kutyusok, akik gazdájukhoz rendkívül erősen kötődnek, az idegenekkel szemben viszont tartózkodóak maradnak. Hűvös, kimért, becsületes, megbízható, magabiztos és rendkívül könnyen kezelhető, tanulékony kutyusok, akikre a félénkség vagy az agresszivitás egy fikarcnyit sem jellemző.

Fej+

Koponyájuk viszonlyag széles és kissé boltíves, homlokuk felé szemmel láthatóan emelkedő, szemöldökívei nagyon kiugróak.

lupoid

Test+

Marja nem szembetűnő, a nyak és a hát közötti átmenet fokozatos, háta erős, szilárd, ám ruganyos, ágyéka viszonylag rövid, széles és nagyon izmos, fara hosszú és meglehetően egyenes.

lupoid

Bunda+

Színei: mély vörös, szarvasvörös, vörösesbarna vagy napbarna. Lehet tiszta őzbarna, vöröses szükre (mint a szarvas téli szőrzete), illetve lehet fektetarka és fekete pettyes is.

lupoid

Fülek+

Fülei a közepes hosszúságtól valamivel hosszabbak,  az orrnál nem érhetnek túl.

lupoid

Farok+

Farka közepes hosszúságú, a csánknál nem ér tovább. Közepesen magasan tűzött, vízszintesen vagy lelógva tartja.

lupoid

Szőrzet+

Szőre sűrű, lelapuló, tömör, meglehetősen durva tapintású és kissé csillogó.

lupoid

Közepes méretű, arányos testfelépítésű, könnyű, ám nagyon izmos és mozgékony kutyusok. A bajor hegyi vérebek kissé szögletes testalkatú, hátsó felüknél kicsit könnyebb kutyák, akik nem túl hosszú, ám biztos lábakon állnak. Fejüket egyenesen tartják, kissé felfelé fordítják, farkuk vízszintes vagy lelógó. Szabályozott tenyésztésük nagymúltú hagyományainak köszönhetően egy lenyűgöző vadász munkatárs és vadőrző jött létre.

Did you know ?

Minden nyomkövető kopó és véreb egyetlen kezdetleges vadászkutya fajtától származik. Ezek a tiszta vérvonalú kutyusok igazán egyedi, metsző hanggal jeleznek, vadászatkor pedig kiváló szaglásukra támaszkodnak. Bármilyen nagyságú vad nyomát nagy magabiztossággal és megbízhatósággal követik. A legkiválóbb egyedeket olyan kutyák közül válogatták ki, akiket falkában, pórázon vezetve használtak a sebzett vad nyomának felkutatására.

PHOTOS

  • facebook