Kezdőlap > Bretagne-i cserszínű basset

Nyomtatás

Bretagne-i cserszínű basset

Egy népszerű kis basset

Breed
FCI-6
Scenthounds and Related Breeds
FCI KC CKC AKC
breed_picture

Original Name : Basset Fauve de Bretagne

Típus : Braccoid

Kan méret : 32-38 cm

Szuka méret : 32-38 cm

Ápolás mértéke :

Származási hely : France

breed_picture

A bretagne-i cserszínű bassetek nagyon szenvedélyes vadászkutyák, kiváló társak, akik kifejezetten barátságosak, érzelmesek, ám kiegyensúlyozottak is. Könnyen alkalmazkodnak bármilyen feladathoz és területhez, még a legkeményebb körülményekhez is. Vadászat közben merészek, ravaszak és makacsak - ám mindezek a tulajdonságok nagyon hatékonnyá is teszik őket!

Fej+

Koponyája meglehetősen hosszúkás, a nyakszírti kitüremkedés (protuberancia occipitalis) szemmel látható. 

lupoid

Test+

Háta a bassetekéhez képest rövid, széles, nem lehet csapott hátú. Ágyéka széles és nagyon izmos, mellkasa széles és mély, bordái meglehetősen tágasak, kerekdedek.

lupoid

Bunda+

Színei: őzbarna, az arany búzasárgától a téglavörösig, és a háton itt-ott egy kis fekete is megengedett.

lupoid

Fülek+

Fülei a szemekkel egy vonalban tűzöttek, a fülhegy ritkán ér el az orrhegyig. A fülek végei hegyesek, befelé fordulók, rövidebb és puhább szőr borítja, mint a test többi részét.

lupoid

Farok+

Farkát enyhén sarló alakban tartja, közepes hosszúságú, a faroktőnél meglehetősen nagy, a farokvég felé elkeskenyedő.

lupoid

Szőrzet+

Bundája nagyon durva tapintású, száraz, meglehetősen rövid.

lupoid

Ezek a kistestű kutyusok rendelkeznek minden erénnyel, amivel felmenői, a nagy bretagne-i bassetek. Szülőföldjükön a 19. században nagyon népszerűek voltak, jóhírük pedig az előző évezred utolsó három évtizedére az egész országban elterjed. Kivételes jellemüknek és fiziaki adottságuknak köszönhetően immár számtalan francia kupa birtokosai a nyúlvadászok között. Mindenek felett kiváló vadászkutyák, akiket leginkább vadnyulak, rókák, őzek és vaddisznók elejtésére használják.

Did you know ?

A bretagne-i cserszínű basset zömök testfelépítésű kis kutyus, élettel teli és nagyon fürge. Figyelemre méltó energikussága rendkívüli kitartással, állóképességgel párosul.

PHOTOS

  • facebook