Kezdőlap > Bretagne-i cserszínű griffon

Nyomtatás

Bretagne-i cserszínű griffon

Egy bozontos kutyatörténet

Breed
FCI-6
Scenthounds and Related Breeds
FCI
breed_picture

Original Name : Griffon Fauve de Bretagne

Típus : Braccoid

Egyéb megnevezés : Fauve de Bretagne, Griffon Fauve

Kan méret : 48-56 cm

Szuka méret : 48-56 cm

Ápolás mértéke :

Származási hely : France

breed_picture

A bretagne-i cserszínű griffonok szenvedélyes vadászok - ám ugyanakkor nagyon emberszeretőek, társaságkedvelők, érzelmesek és kiegyensúlyozottak. Könnyedén alkalmazkodnak bármilyen terephez és vadhoz.

Fej+

Koponyája hosszúkás, nyakszirti kitüremkedése (protuberancia occipitalis) nagyon erőteljes.

lupoid

Test+

Háta rövid és széles, sosem lehet csapott hátú, ágyéka széles és nagyon izmos, mellkasa mély és széles, bordái lekerekedők.

lupoid

Bunda+

Bundája őzbarna, árnyalata az arany búzasárgától a téglavörösig terjedhet, a kutya hátán és fülein fekete szőrszálak elszórtan megengedettek.

lupoid

Fülek+

Fülei a szem vonalában finoman tűzöttek, legfeljebb az orrhegyéig érnek, hegyesek, befelé fordulók, simább és puhább szőr borítja, mint a test többi részét.

lupoid

Farok+

Farka közepesen hosszú, a faroktőnél vastag, gyakran szőrös és a farokvég felé elkeskenyedő. Farkát enyhén sarló alakban tartja.

lupoid

Szőrzet+

Szőre nagyon durva tapintású, meglehetősen rövid, sosem lehet gyapjas vagy göndörödő és az arcon nem lehet bozontos sem.

lupoid

A bretagne-i cserszínű griffonok egyesületét 949-ben alapították, hogy megóvják ezen remek kopók értékeit, amit az "első a vadászat" mottó kezdett kikezdeni. Az 1980-as évektől kezdve a fajta és alfaja, a bretagne-i cserszínű basset helyzete némileg csillapodni látszott. Ezek a csontos-izmos állatok rendkívül kitartóak és szívósak, állhatatosak, így kiválóan teljesítenek nagyon nehéz terepen is. Szaglásuk nagyon éles, hangjuk pedig nagyon jellegzetes: rövid rikkantások sorozatával jelez.

Did you know ?

Vadászatkor rendkívüli bátorságról, ravaszságról, kitartásról és szorgalomról tesz tanubizonyságot. A bretagne-i cserszínű griffonok nagyon hatékony és nagy vállalkozó kedvvel megáldott kutyusok, akik imádnak versenyezni is. Ha gazdijuk kellően határozott, ezek a kutyusok igazán szófogadóak és készségesek.

PHOTOS

  • facebook