Kezdőlap > Fekete-cser mosómedvekopó

Nyomtatás

Fekete-cser mosómedvekopó

Nem fél beleütni az orrát...

Breed
FCI-6
Scenthounds and Related Breeds
FCI AKC CKC
breed_picture

Original Name : Black and Tan Coonhound

Típus : Braccoid

Kan méret : 63-69 cm

Szuka méret : 58-63 cm

Ápolás mértéke :

Származási hely : United States of America

breed_picture

A fekete-cser mosómedvekopók higgadt, társaságkedvelő és szelíd, békés kutyusok, akiknek fontos, hogy más kutyákkal dolgozhassanak együtt. Egyes egyedek ugyan kissé visszahúzódók, tartózkodók lehetnek, de nem lehetnek félénkek vagy harapósak. Az emberek vagy kutyák iránt tanúsított bárminemű agresszió egyáltalán nem kívánatos ennél a fajtánál! Arckifejezésük fürkésző figyelmet, barátságosságot és lelkesedést, buzgalmat sugároz.

Fej+

Fejének körvonalai letisztultak.

lupoid

Test+

Háta erős, egyenes, rendkívül izmos, mellkasa pedig legalább a könyökökig leér.

lupoid

Bunda+

Bundája szénfekete gazdag cserbarna jegyekkel.

lupoid

Fülek+

Fülei alacsonyan és meglehetősen hátul tűzöttek, elegáns redőként lelógnak, így megjelenésük impozáns, tiszteletet parancsoló.

lupoid

Farok+

Farka épp a test felső vonala alatt tűzött, erős és a kutya szabadon csóválja.

lupoid

Szőrzet+

Szőre rövid, ám sűrű, hogy ellenálljon a mostoha körülményeknek is.

lupoid

A fekete-cser mosómedvekopók elsősorban munkakutyák, akiket arra képeznek ki, hogy a mosómedvék nyomát kiszagolja, és a fogot szag nyomán felkutassa őket, majd arre kényszerítse őket, hogy a magas fákon keressenek oltalmat. Ezek az amerikai kutyusok nemcsupán a tél és a nyár viszontagságainak vannak kitéve, de daconak bármilyen nehéz terepviszonnyal is. Vadászhajlamuk és bátorságuk miatt kiválóan vadásznak szarvasra, medvére, pumákra és más nagyvadakra is. Az Egyesület Államokban fajtaegyesülete azon dolgozik, hogy az egyes egyedek képességeit is minél nagyobb elismerés övezze.

Did you know ?

A fekete-cser mosómedvekopókat főként vadászatokon használják, így a becsületesen szerzett "harci" sérülések elfogadottak, nem tekintendők hibának.

PHOTOS

  • facebook