Kezdőlap > Nagy vendée-i griffon

Nyomtatás

Nagy vendée-i griffon

Ízig-vérig francia

Breed
FCI-6
Scenthounds and Related Breeds
FCI
breed_picture

Original Name : Grand Griffon Vendéen

Típus : Braccoid

Kan méret : 62-68 cm

Szuka méret : 60-65 cm

Ápolás mértéke :

Származási hely : France

breed_picture

A nagy vendée-i griffonok kiváló kopók, akiket puskás vadászatokon is előszeretettel használnak a nagyvadak, szarvasok, őzbakok, vaddisznók és rókák űzésére. Falkában és önállóan is nagyon ügyesen dolgoznak. Tanulékony, ám önfejű és nagyon lelkes kutyusok, így határozott, erős kezű gazdira van szükségük.

Fej+

Koponyájuk előlnézetből ívelt, de a fülek között nem túl széles. Stopja enyhe.

lupoid

Test+

Háta erős, egyenes vagy enyhén emelkedő, ágyéka nagyon izmos, mellkasa nem túlzottan széles, bordái mérsékelten kerekek és hosszúak.

lupoid

Bunda+

Bundája lehet fehér-fekete, fekete-cser, fekete alapon fakó őzbarna jegyekkel tarkított, fehér-cser, trikolor, őzbarna vagy világos őzbarna, fekete jegyekkel, és fehér pettyekkel tarkított is lehet.

lupoid

Fülek+

Füle a francia kopókra jellemzően rugalmas, keskeny, vékony, hosszú szőr borítja, vége ovális, elnyúlt, befelé kunkorodó.

lupoid

Farok+

Farka a faroktőnél vastag, majd fokozatosan elkedkenyedik. Magasan tűzött, szablya alakban felfelé görbül (ám sosem kunkorodik sarló alakig).

lupoid

Szőrzet+

Szőre túlzás nélkül hosszú, néha bozontos és durva (kemény és erős), aljszőre pedig nagyon sűrű.

lupoid

Eredetileg csak a nagy vendée-i simaszőrű változat létezett, mint a greffierek vagy az ún. "király fehér kutyái" leszármazottja. A bretagne-i cserszínű griffon is a greffier vérvonalához tartozik. Mindent összevetve, ez a francia kutyafajta nagyon fogékony, határozott, arányos, robosztus és sosem nehéz.

Did you know ?

Ez a kiváló szimattal rendelkező fajta jellegzetes, gyönyörű hanggal is bír. Nyomkövetéskor a nagy vendée-i griffon nem rest akár a bozótosba is belevetni magát, ám fontos, hogy nagy területen tudjon dolgozni.

PHOTOS

  • facebook