Nagy vendée-i griffon basset – Photos, Characteristics, Information – Dog Breeds - Royal Canin
Kezdőlap > Nagy vendée-i griffon basset

Nyomtatás

Nagy vendée-i griffon basset

Egy basset, amely nem is annyira basset

Breed
FCI-6
Scenthounds and Related Breeds
FCI KC AKC CKC
breed_picture

Original Name : Grand Basset Griffon Vendéen

Típus : Braccoid

Kan méret : 40-44 cm

Szuka méret : 39-43 cm

Ápolás mértéke :

Származási hely : France

breed_picture

A nagy vendée-i griffon bassetek nagyon gyors, hangos és lelkes vadászkutyák, bátrak és imádják a földi szedret és a többi cserjét. Ugyan esetenként kissé makacsak lehetnek, magaviseletük mindig kiváló. Határozott irányításra képes gazdit igényelnek.

Fej+

Feje konverz, koponyája hosszúkás, egy kissé sem nehéz, és nem túl széles. Szemei alatt finoman rajzolt.

lupoid

Test+

Testalkata basset-szerű, de nem túl hosszú.

lupoid

Bunda+

Bundája lehet fehér-fekete, fekee-cser, fekete alapon fakó őzbarna jegyekkel tarkított, fehér-cser, trikolor, őzbarna vagy világos őzbarna fekete jegyekkel, esetleg fehér pettyekkel.

lupoid

Fülek+

Fülei rugalmasak, egyenesek, vékonyak, puha szőr borítja őket. A fülvégek oválisak, elnyúltak, befelé fordulnak.

lupoid

Farok+

Farka a faroktőnél vastag, a farokvég felé fokozatosan elkeskenyedő. Meglehetősen magasan tűzött, a kutya szablya alakban vagy enyhén kunkorodva tartja.

lupoid

Szőrzet+

Szőre nem túl hosszú, lelapuló és durva tapintású (sosem selymes vagy gyapjas).

lupoid

Mint minden basset, a nagy vendée-i griffon bassetek is nagyobb testű kutyusoktól származnak - ez esetben a nagy griffonokról van szó. Ellenőrzött tenyésztésük a 19. század végén kezdődött, d'Elva báró jóvoltából, de a fajta ma ismeretes típusának kifejlesztéséért főként Paul Dezamy-nak jár a köszönet. Ő ismerte azt fel, hogy a vadnyúl elejtésénél a kutya mérete számít a leginkább (pontosan 43 cm marmagasságot határozott meg). A nagy vendée-i griffon bassetek harmonikus testfelépítésű, elegáns kutyusok, testalkatuk kissé elnyúlt, lábaik egyenesek, és megjelenésük inkább a bassetre jellemző, nem pedig a kopóra.

Did you know ?

Ezen fajta egyedei közepes méretű területen tökéletes segédek a puskás vadászatokon, mert ők a bassetek között a leggyorsabbak. Szívósak, kitartóak, megbízhatóak, bátrak és kissé makacsak, ezért fontos, hogy már kiskoruktól kezdve tanítsuk őket az utasítások teljesítésére. Nem neheztel a gazdira, ha a tréningezés közben megdorgálja őt.

PHOTOS

  • facebook