Home > Német kopó

Print

Német kopó

A német rókakopó

Breed
FCI-6
Scenthounds and Related Breeds
FCI
breed_picture

Original Name : Deutsche Bracke

Típus : Braccoid

Egyéb megnevezés : Olpe, Bracke

Kan méret : 40-53 cm

Szuka méret : 40-53 cm

Ápolás mértéke :

Származási hely : Germany

breed_picture

Fizikai és viselkedésbeli jellegét tekintve a német kopó mindenben megfelel a kopóktól elvárt tulajdonságoknak. Ebből viszont az következik, hogy nagyon fontos a kellő munkát és szabadtéri elfoglaltságokat biztosítani és megkövetelni ettől a fajtától.

Fej+

Feje könnyű, letisztult, hosszúkás, előlnézetből keskeny és elnyúlt.

lupoid

Test+

Háta enyhén ívelt, fara kissé lejt, mellkasa pedig mély, egészen a könyékig leér.

lupoid

Bunda+

Bundája színe a vöröstől a sárgáig terjedhet, és fekete nyerget vagy leplet visel a hátán, és jellegzetes fehér kopó jegyek tarkítják: folytonos fehér csíkot visel a fején, de pofája és gallérja is fehér (lehetőleg körbe az egész nyaki részen), továbbá mellkasa, lábai és farokvége is.

lupoid

Fülek+

Fülei hosszúak (kb. 14 cm) és szélesek (kb. 9 cm), lelógóak és lelapulóak, fülhegyei lekerekedőek.

lupoid

Farok+

Farka hosszú, már a faroktőnél sem kifejezetten erős.

lupoid

Szőrzet+

Rövidszőrú fajtához képest bundája inkább hosszú, nagyon sűrű, kemény tapintású, már-már sörteszerű.

lupoid

A Németországot hajdan benépeítő, számos bracke (német kopó) között a vesztfáliai volt az egyetlen túlélő. A legfontosabb helyi variáns a trikolor sauelander volt, amelyet a helybéli steinbrackével keresztezték, hogy létrehozzák azt a fajtát, amelyet 1900 óta német kopó néven ismerünk.

A német kopók könnyű, magas és elegáns, viszont ugyanakkor nagyon erős, szilárd testfelépítésű kutyusok. Fejük viszonylag vékony, finom, nemesi, füleik pedig a fej arányaihoz képest elég méretesek. Farkuk figyelemre méltóan vastag, a kutyus erősen tartja, hasi részük pedig kissé felhúzott.

Did you know ?

A német kopók jelenkori tenyésztése a 20. század közepén kezdődött egy észak-rajna-vesztfáliai Olpe nevű kisvárosban, Németország nyugati részén - innen ered másik megnevezése is (Olpe Bracke; olpe-i kopó).

PHOTOS

  • facebook