Kezdőlap > Poitevin

Nyomtatás

Poitevin

Mert a hasznosság gyönyörködtet

Breed
FCI-6
Scenthounds and Related Breeds
FCI
breed_picture

Original Name : Poitevin

Típus : Braccoid

Kan méret : 62-72 cm

Szuka méret : 60-70 cm

Ápolás mértéke :

Származási hely : France

breed_picture

Szülőföldjükön, Franciaországban a poitevinek annyira sokra tartott vadászkutyák, hogy a legtöbb nagy falkában jelen vannak, előszeretettel alkalmazzák őket vadászatokon. Nagyon erős izomzattal rendelkező született atléták, akik példás bátorsággal mennek neki az olyan nagyvadaknak, mint a vadkan, a szarvas vagy az őzbak. Ezek a kiváló vadászkutyák mindnekor rendkívül keményen dolgoznak, viszont meglepően beszédesek, be nem áll a szájuk.

Fej+

Feje hosszúkás (ám nem túlzottan hosszú), nem túl széles, csontozata feltűnő, de nyakszirti kitüremkedése (protuberancia occipitalis) enyhe.

lupoid

Test+

Háta nagyon izmos, ágyéka enyhe átmenetű, izmos, mellkasa nagyon mély (a szélességénél is mélyebb).

lupoid

Bunda+

Bundája trikolor, hátán fekete köpeny vagy nagy kiterjedésű foltok találhatók, ritkábban fehér és narancs. Gyakori az ordas jelleg is.

lupoid

Fülek+

Fülei közepes szélességűek, vékonyak és alacsonyan tűzöttek, közepesen hosszúak és enyhén befelé fordulnak.

lupoid

Farok+

Farka közepes hosszúságú, vékony, erősen tűzött és nem lehet bozontos. A kutya elegánsan, enyhén görbítve tartja.

lupoid

Szőrzet+

Szőre rövid és csillogó.

lupoid

Szárazföldön és vízben egyformán boldogak. Nagyon sokak szerint a poitevinek a legszemrevalóbb falkakutyák. Ahogy azt a sztenderd igazán sokatmondóan állítja: "ez egy igazán jellegzetes, egyedi vadászkutya fajta, amelyben erő, elegancia és könnyedség a legtökéletesebb mértékben keveredik. Bundája a legmegnyerőbb színekben pompázhat." A poitevin a vadász falkakutyák között a legrégebb óta nyilvántartott fajta. Ellenőrzött tenyésztésük a 19. században kezdődött. Tenyészprogramjukban olyan falkakopók vettek részt, melyek a "király kiváló fehér kutyáinak" leszármazottjai voltak.

Did you know ?

Poitevinek szabadon, könnyedén mozognak, nagyon hatékonyan vágtáznak, és simán, akarálytalanul ugranak a sűrű bozótosba. Semmilyen ágas-bogas aljnövényzet nem jelent akadályt nekik.

PHOTOS

  • facebook