Kezdőlap > Porcelánkopó

Nyomtatás

Porcelánkopó

Egy cseppet sem törékeny!

Breed
FCI-6
Scenthounds and Related Breeds
FCI
breed_picture

Original Name : Porcelaine

Típus : Braccoid

Kan méret : 55-58 cm

Szuka méret : 53-56 cm

Ápolás mértéke :

Származási hely : France

breed_picture

A porcelánkopók vadnyulak elejtésére specializált vadászkutyák, akik fegyveres és falkavadászat során is nagyon ügyesnek bizonyulnak. Híresek rendkívül gyors reakcióikról, kiváló szaglásukról és jellegzetes hangjukról.

Fej+

Fejük nagyon jellegzetes, körvonalaik letisztultak, már-már szoborszerűek, elnyúltak.

lupoid

Test+

Háta széles és egyenes, marja hangsúlyos, ágyéka széles, fara nagyon izmos, erősen tűzött, de nem túlzottan hosszú és kissé lejt.

lupoid

Bunda+

Bundája jellegzetesen fehér, kerek narancszínű pettyekkel (de sosem a hátán), melyek általában a feketén pigmentált bőr pettyein találhatók. Fülein jellegzetes narancssárga jegyek vannak.

lupoid

Fülek+

Fülei puhák, befelé kunkorodók, inkább hegyesek, és előre nyújtva a pofa végéig elérnek.

lupoid

Farok+

Farka erősen tűzött, a faroktőnél meglehetősen erős, a vége felé elkeskenyedő, elvéknyuló, közepesen hosszú, semmi esetre sem bozontos és a kutya kissé kunkorítva tartja.

lupoid

Szőrzet+

Szőre sima, puha, tömör és csillogó, és nem lehetnek bundáján kopasz foltok.

lupoid

A porcelánkopók robosztus vadászkutyák, akiket eredetileg a kelet-franciaországi Franche-Comté régióban tenyésztették - eredeti nevüket is innen kapták. Ma ismert nevüket de Foudras márkinak köszönhetik, aki nagyon szenvedélyes kutyabarát és lelkes vadászregény író volt. Ezen kutyusok megkülönböztető jegye gyönyörű fehér bundájuk, melynek köszönhetően már messziről könnyű őket észrevenni.

Did you know ?

A porcelánkopók természetesen színüknek köszönhetik nevüket. Fehér bundájukon jelentkező narancs pettyeik és bőrük fekete pigmentációi áttetsző hatást kelt, amely a porcelán zománcos felszínére emlékeztet.

PHOTOS

  • facebook