Kezdőlap > Auvergne-i vizsla

Nyomtatás

Auvergne-i vizsla

Európa erőssége

Breed
FCI-7
Pointing Dogs
FCI
breed_picture

Original Name : Braque d’Auvergne

Típus : Braccoid

Kan méret : 57-63 cm

Szuka méret : 53-59 cm

Ápolás mértéke :

Származási hely : France

breed_picture

Az auvergne-i vizslák nagyon kedves, higgadt, érzelmes, intelligens, szófogadó és könnyen tanítható kutyusok, így lenyűgöző családi kutyák. Mint a vizsláknak általában, nekik is kiváló a szaglásuk. Természet adta készségeiket és képességeiket érdemes folymatos tréningezéssel fejleszteni.

Fej+

Feje hosszúkás, arányos, a szukáké valamivel könnyebb,mint a hímeké. Felülnézetből koponyája majdnem teljesen ovális.

lupoid

Test+

Teste feslső vonala egyenes és feszes, marja határozott. Háta egyenes, lapos és rövid, ágyéka széles (főként a szukáknál) és kissé ívelt, fara ferde.

lupoid

Bunda+

Bundája fekete-fehér mintás (különböző nagyságú jegyekkel).

lupoid

Fülek+

Fülei kissé kifelé furdulnak, lazán lelógóak (nem redőzöttek, de nem is teljesen egyenesek), rugalmasak és kissé fényesek.

lupoid

Farok+

Farka henger alakú, inkább feszes, a kutya egyenesen tartja.

lupoid

Szőrzet+

Szőre rövid, csillogó, nem valami puha, ám nem lehet kemény sem.

lupoid

Az auvergne-i vizsla egy ősi nyomkövető kutyafajta, melyet a dél-közép-franciaországi Cantal régióban, több mint 200 éve tenyésztettek ki. A közönséges vizslák leszárnazottjaiként mindig is a vadászok oldalán találhattuk meg őket - állítólag a máltali lovagrend tagjai is előszerettel tartották -, és ennek köszönhetően a ma ismeretes fajta nagyon erős öntudattal és egyedi bundázattal rendelkezik. Robosztus, erős testfelépítésű, egyáltalán nem nehézkes fajta, nagyon jellegzetes francia vizsla típus.Gyönyörű arányok jellemzik, mozgása könnyed és elegáns. Képesek a legnehezebb terepen is egész álló nap keményen dolgozni.

Did you know ?

Az auvergne-i vizsla bundája a fajta egyik ismertető jegye - főként feje mintázata jellegzetes: feje fekete és a koponyától a pofa széleiig fehér vonal húzódik.

PHOTOS

  • facebook