Drótszőrű griffon – Photos, Characteristics, Information – Dog Breeds - Royal Canin
Kezdőlap > Drótszőrű griffon

Nyomtatás

Drótszőrű griffon

Minden terepen észbontó kutya

Breed
FCI-7
Pointing Dogs
FCI
breed_picture

Original Name : Griffon Korthals

Típus : Braccoid

Egyéb megnevezés : Korthals, Griffon

Kan méret : 55-60 cm

Szuka méret : 50-55 cm

Ápolás mértéke :

Származási hely : France

breed_picture

A drótszőrű griffonok kiváló vadászok, gazdájukhoz és területükhoz nagyon szoros szálak fűzik, rendkívül ragaszkodók és hevesen védik, ami az övék. Büszke kutyusok, ám a gyerekekkel nagyon gyengédek.

Fej+

Feje nagy, hosszúkás, durva tapintású, vastag, ám nem túl hosszú szőr borítja, amely dús bajuszt, szakállat és szemöldököt formál a kutya buksiján.

lupoid

Test+

Teste szemmel láthatóan hosszabb, mint a marmagasság, háta erős, ágyéka fejlett, mellkasa magas, bordái kissé kiterjedtek, tágasak.

lupoid

Bunda+

Bundája lehetőleg acélszürke márjbarna foltokkal, lehet egyszínű májbarna, esetleg májbarna deres. A fehér-májbarna és fehér-narancsszín változatok is elfogadottak.

lupoid

Fülek+

Fülei közepes méretűek, nem kunkorodhatnak befelé, laposak, a szemmel egyvonalban tűzöttek, vegyesen borítja rövid és hosszú szőr.

lupoid

Farok+

Farkát vízszintesen tartja, farokvégét kissé magasabbra tartja, bozontos, dús szőr borítja, ami nem rojtosodhat.

lupoid

Szőrzet+

Szőre kemény, durva tapintású, a vaddisznő sörtéjére emlékeztető, sosem lehet göndör vagy gyapjas.

lupoid

A drótszőrű griffonok az európai kontinensen nagyon elterjedt madarász kutyák leszármazottjai, akiket legelőször az ókori görög író, Xenophón említett munkájában, de a fajta specifikus tenyészprogramját Eduard Korthals dolgozta ki a 19. század második felében. Célja az idegen vérvonal kizárása volt. A nemzeti tenyészegyesületek azótai is híven őrzik ezen elveket. Ezek a közepes méretű, szögletes testalkatú, hosszúkás, szögletes pofájú kutyusok meglehetősen élénkek és szívósak. Nyakuk elég hosszú, szemük sötét sárga vagy barna, szemöldökük dús, bajszuk és szakálluk magabiztos megjelenést kölcsönöznek nekük. 

Did you know ?

A drótszőrű griffonok létrehozásakor az volt a cél, hogy a britt fajtáknál kevésbé fürge, de a lomha kontinentális fajtáknál gyorsabb kutyát tenyésszenek ki. Erőfeszítésük eredménye egy olyan állat lett, amely bármilyen terepen kiválóan képes manőverezni.

PHOTOS

  • facebook