Drótszőrű német vizsla – Photos, Characteristics, Information – Dog Breeds - Royal Canin
Kezdőlap > Drótszőrű német vizsla

Nyomtatás

Drótszőrű német vizsla

Németország kedvence

Breed
FCI-7
Pointing Dogs
FCI AKC CKC KC
breed_picture

Original Name : Deutsch Drahthaar

Típus : Braccoid

Kan méret : 61-68 cm

Szuka méret : 57-64 cm

Ápolás mértéke :

Származási hely : Germany

breed_picture

A drótszőrű német vizslák nagyon figyelemre méltó tulajdonságokkal bírnak, melyeket szerte a világon elismernek. Szülőföldjükőn a legkiválóbb vadászkutyának tartják őket. Erős, magabiztos, kiegyensúlyozott kutyusok, akik a félénkség vagy az agresszió legcsekélyebb jelét sem mutatják.

Fej+

Feje a kutya méretével és nemének megfelelően arányos, a koponya és a pofa vonalai kissé széttartóak.

lupoid

Test+

Teste felső vonala egyenes, kissé lejtő, a mar hangsúlyos, háta erős és nagyon izmos. Ágyéka rövid, széles és izmos, fara hosszú és széles.

lupoid

Bunda+

Bundája lehet barnaderes foltos, feketederes foltos, illetve barna alapon fehér pettyes a mellkasán, és lehet világos deres is.

lupoid

Fülek+

Fülei közepes méretűek, magasan tűzöttek, egymástól távol ülnek és nem görbülhet befelé.

lupoid

Farok+

Farka a csánkig leér, egyenes vagy szablya alakban kissé felfelé görbül.

lupoid

Szőrzet+

Bundája drótszerű, sűrű és tömör.

lupoid

A drótszőrű német vizslák tenyésztése már a 19. század elején elkezdődött, hiszen egy nagyon hatékony és megbízható vadászkutyáát akartak létrehozni a puskás vadászatkhoz. A hatékonyság elve nagyon fontos volt, így a tenyésztők elég széles mozgásteret kaptak. A legkiválóbb drótszőrű kutyafajtákat (mint pl. a pudelpointer, a drótszőrű griffon vagy a drótszőrű német vizsla), és a rövidszőrű német vizslát vonták be a tenyészprogramba. Az eredmény egy nagyon sokoldalú kutya volt, amely bármilyen terepen képes dolgozni, és amelynek bundája ellenáll mindenféle időjárási viszontagságnak.

Did you know ?

Mint ahogy az egy nagyon sokoldalú vadászkutyához illik, a drótszőrű német vizsla is rendelkezik mindazokkal az adottságokkal, amelyek szükségesek a sík terepen, az erdőségben és a lápvidékeken való vadászathoz. Kiválóan jelez, elsőrendű apportírozó és nagyon gyorsan reagál a puskadörrenésre.

PHOTOS

  • facebook