Kezdőlap > Gordon szetter

Nyomtatás

Gordon szetter

Skócia saját szettere

Breed
FCI-7
Pointing Dogs
FCI AKC CKC KC
breed_picture

Original Name : Gordon Setter

Típus : Braccoid

Kan méret : 66 cm

Kan testsúly : 29 kg

Szuka méret : 62 cm

Szuka testsúly : 24 kg

Ápolás mértéke :

Származási hely : United Kingdom

breed_picture

A gordon szetterek intelligens, ügyes és méltóságteljes kutyusok, bátor, barátságos és higgadt, nyugodt természetű állatok.

Fej+

Feje inkább mély, mint széles, pofája rövidebb, mint a koponya hossza, mert a nyakszírt és a stop távolsága nagyobb, mint a stop és az orr közti táv.

lupoid

Test+

Teste közepes hosszúságú, ágyéka széles és enyhén ívelt, kissé széles mellkasa meglehetősen mélyen ülő, bordái tágasak, hátta felé mélyülők.

lupoid

Bunda+

Bundája ragyogó szénfeketerozsdás mintázat nélkül, barna vagy gesztenyevörös jegyekkel. A lábujjakon és az álkapocs alatt fekete rajzolat, sáv található.

lupoid

Fülek+

Fülei közepes méretűek, vékonyak, alacsonyan tűzöttek és lelógóak.

lupoid

Farok+

Farka egyenes vagy kissé görba kard alakú, de sosem érhet a csánk alá. Egyenesen vagy a test felső vonala alatt tartja.

lupoid

Szőrzet+

Szőre a fején, a lábak mellső részén és a fülhegyeken rövid és puha, mindenhol máshol közepes hosszúságú és lelapuló (nem lehet göndör vagy hullámos).

lupoid

Ez a stílusos kutya valódi vágtamester, és szárazföldi vadászkutyához híven nagy súlyok cipelésére is alkalmas. A gordon szetterek testfelépítése nagyon harmonikus.

Did you know ?

A "skót szetter" talán sokkal egyértelműbb elnevezés lenne - mint például brit testvérkéik esetében - de ők a fajta ősatyjáról, a skót származású Gordon hercegről kapták nevüket. A fajtáért rajongó herceg Aberdeen-ben tenyésztette fekete-barna szettereit anélkül, hogy valaha is meghatározták volna a fajtára vonatkozó előírásokat - saját programot dolgozott ki rá.

PHOTOS

  • facebook