Nagy münsterlandi vizsla – Photos, Characteristics, Information – Dog Breeds - Royal Canin
Kezdőlap > Nagy münsterlandi vizsla

Nyomtatás

Nagy münsterlandi vizsla

Íme egy münsteri!

Breed
FCI-7
Pointing Dogs
FCI
breed_picture

Original Name : Großer Münsterländer Vorstehhund

Típus : Braccoid

Kan méret : 60-65 cm

Kan testsúly : kb. 30 kg

Szuka méret : 58-63 cm

Szuka testsúly : kb. 30 kg

Ápolás mértéke :

Származási hely : Germany

breed_picture

A nagy münsterlandi vizsla erőteljes, nagyon izmos vadászkutyák, akik általában élénkek, bátrak és nemesi megjelenésüek. Mindenek előtt azonban rendkívül kedves, hiaggadt és könnyen képezhető kutyusok, akik már mindenféle vadászaton bizonyítottak. Lelkes, ám egy csöppet sem ideges vadászok.

Fej+

Feje előkelő, hosszúkás, tekintete átható.

lupoid

Test+

Marja hosszúkás és nagyon zmos, közepesen magas, háta rövidebb, ám egyenes és nagyon erős. Az ágyéki rész szépen körvonalazott, erős izmok támogatják, fara hosszú és széles, kissé lejtő, ám nagyon izmos.

lupoid

Bunda+

Bundája fehér alapon fekete foltos, pettyes vagy kék deres. Feje fekete, esetenként fehér metszés vagy csillag töri meg.

lupoid

Fülek+

Fülei szélesek, meglehetősen magasan tűzöttek, alul lekerekedők, lelógóak.

lupoid

Farok+

Farkát egyenesen vagy a vízszintesnél valamivel magasabban tartja, a test felső vonalának törés nélküli meghosszabbítása.

lupoid

Szőrzet+

Szőre hosszú, sűrű és sima - nem lehet göndör és elálló, mert az akadályozná a kutyát a mozgásban, amikor vadászik.

lupoid

A nagy münsterlandi vizslák történelme egészen a 19. századig nyúlik vissza, amikor is már a középkorban is ismert, tarka bundájú madarász és solymász kutyusokat használtak. A 19. század végén kitenyésztett német hosszúszőrű vizslák csoportjába tartoznak, akárcsak a kis münsterlandi vizslák, vagy az ún. hosszúszőrű német vizslák. Münsterből származnak, amely egy ritkán lakott terület Nyugat-Németországban. Híres kastélyairól és kedves lakóiról, nyugalmáról.

Did you know ?

A nagy münsterlandi tenyészklubját 1919-ben alapították, miután a fekte-fehér kutyusokat kizárták a hosszúszőrű német vizslák egyesületéből, mert úgy gondolták, angol vér csörgedezik az ereikben.

PHOTOS

  • facebook