Kezdőlap > Olasz vizsla

Nyomtatás

Olasz vizsla

Az előkelő nehézsúlyú bajnok

Breed
FCI-7
Pointing Dogs
FCI
breed_picture

Original Name : Bracco Italiano

Típus : Braccoid

Kan méret : 58-67 cm

Kan testsúly : magasságától függően 25-40 kg

Szuka méret : 55-62 cm

Szuka testsúly : magasságától függően 25-40 kg

Ápolás mértéke :

Származási hely : Italy

breed_picture

Az olasz vizsla szívós, edzett kutya, aki mindenféle vadászatra alkalmas, megbízható pointer. Szaglása kiváló, könnyen kezelhető és tanulékony.

Fej+

Feje szögletes, a járomívnél keskeny. Hossza a marmagasság két ötöde.

lupoid

Test+

Teste felső vonala két részből áll: a martól a tizenegyedik hátcsigolyáig ferde, jóformán egyenes, innentől a farig viszony kissé domború.

lupoid

Bunda+

Bundája lehet fehér, fehér-narancs különböző méretű világosabb vagy sötétebb borostyánsárga foltokkal, fehér alapon inkább nagyobb gesztenyebarna foltokkal, fehér alapon fakó narancs pettyekkel, vagy fehér alapon gesztenyebarna pettyekkel.

lupoid

Fülek+

Ha megfelelően fejlett, füle az orr végéig lazán elér. Legalább fele olyan széles, mint hosszú.

lupoid

Farok+

Farka a faroktőnél nagyon erős, egyenes, enyhén elkeskenyedő. Rövid szőr borítja.

lupoid

Szőrzet+

Szőre a fején, a fülein, a lábai htsó részén és a lábfejein rövid, sűrű, fényes, puha és sima.

lupoid

Ez a vizsla olasz származású veterán kutyafajta, akiket madárvadászatokkor alkalmaztak, de az idők folyamán sokat fejlődtek. Eleinte csapdás vadászatokon használták őket, ma már a puskás vadászatokon is jól teljesít. A 14. századból származó freskók bizonyítják a fajta régre visszanyúló történelmét: számtalan falfestményen jellennek meg megegyező testfelépítésű és vadászkészségű kutyusok. Az olasz vizslák életerős kutyusok erős, izmos, harmonikus testalkattal, vékony lábakkal, feljett izomzattal és határozott körvonalakkal. Fejük gyönyörű körvonalú, szemgödrük alatt finoman kidolgozott - ami előkelő megjelenést kölcsönöz nekik.

Did you know ?

A kopószerű csontozatú és testfelépítésű olasz vizslák az egyik legősibb kutyafajtának számítanak, akiket már a 15.századi írásokban is említettek.

PHOTOS

  • facebook