Kezdőlap > Pikárdiai spániel

Nyomtatás

Pikárdiai spániel

Hűséges, mint egy spániel

Breed
FCI-7
Pointing Dogs
FCI
breed_picture

Original Name : Epagneul Picard

Típus : Braccoid

Kan méret : 55-62 cm

Szuka méret : 55-62 cm

Ápolás mértéke :

Származási hely : France

breed_picture

Ez a francia spániel fajta volt a Somme közelében elterülő öbölben élő vadászok válasza a britt vizslák beözönslésére a 20. században. Ezt a kedves kutyafajtát még ma is vadászkutyaként alkalmazzák, ám nagyon barátságos társasági kutya is.

Fej+

Koponyája kerek, széles, nyakszirtje szembetűnő, parietális lebenye lapos.

lupoid

Test+

A csánk valamivel a mar alatt helyezkedik el, háta közepes hosszúságú, a martól kiindulva kissé lesüllyed. Ágyéka egyenes, széles és nem igaán hosszú, mellkasa viszont mély.

lupoid

Bunda+

Bundája lehet szürke pettyes-márványos barna foltokkal a test különböző részein és a faroktőnél. Feje és lábfejei leggyakrabban napbarna.

lupoid

Fülek+

Fülei meglehetősen alacsonyan tűzöttek, gyönyörű, selymes, hullűmos szőr fedi, ami szépen keretezi a fejet.

lupoid

Farok+

Farka nem túl magasan tűzött, két kisebb görbületet formál, egy domborút és egy homorút. A farok nem túl hosszú, és selymes-pelyhes szőr borítja.

lupoid

Szőrzet+

Szőre sűrű, a fején nem igazán selymes vagy puha, de a test többi részén kissé hullámos.

lupoid

A pikárdiai spánielek erős testfelépítésű, kedves, légies kutyusok, fejüket vidáman, mégis méltóságteljesen tartják a magasba. Lábai erősek, izmosak, mellső felük rendkívül fejlett. A fajtára vonatkozó hivatalos előírást már több, mint egy évszázada publikálták, és azóta is csak nagyon kis mértékben módosult.

Did you know ?

A 20. század elején Franciaországban minden spániel egyetlen egyesületbe tartozott, és így gyakran egyszerre mutatták be őket. Ezért a pikárdiai spánieleket - barna deres bundájuk ellenére - egy rövid ideig kis francia spánieleknek hívták.

PHOTOS

  • facebook