Kezdőlap > Pont-Audemer-i spániel

Nyomtatás

Pont-Audemer-i spániel

Otthona a lápvidék

Breed
FCI-7
Pointing Dogs
FCI
breed_picture

Original Name : Epagneul de Pont-Audemer

Típus : Braccoid

Kan méret : 52-58 cm

Szuka méret : 52-58 cm

Ápolás mértéke :

Származási hely : France

breed_picture

Göndör szőrpamacsainak köszönhetően nagyon egyedi megjelenésű kutyafajta, ám sajnos így is meglehetősen ritkának számít, akárcsak egyik felmenője, az ír vízispániel.

Fej+

Feje kerekded, a fejtető meglehetősen fejlett, a nyakszírti bóbite szemmel láthatóan kidudorodik, parietális lebenye is lekerekedő. Homloka a fejtetőn található díszig emelkedő, a bóbita nagyon göndör és a koponya legtetején helyezkedik el, így a homlok csupaszon marad.

lupoid

Test+

Háta egyenes vagy egy kissé domború, ágyéka meglehetősen rövid, széles, erős és nagyon izmos, fara egy kissé ferde, mellkasa mély és széles.

lupoid

Bunda+

Bundája barna, melyet lehetőleg barna vagy szürkés pettyek tarkítanak, avarbarna csillogással.

lupoid

Fülek+

Fülei közepesen szélesek, laposak, meglehetősen alacsonyan tűzöttek, de az arctól távol állnak. Hosszúak, és hosszú, nagyon göndör, selymes szőr borítja, amely a bóbitába kapcsolódik - úgy néz ki, mintha egy gyönyörű, göndör paróka ékeskedne a kutyus fején.

lupoid

Farok+

Farka közepes hosszúságú, kissé kunkorodik.

lupoid

Szőrzet+

Bundája göndör, kissé fodros.

lupoid

Jóllehet a fajta nevét egy kicsi norman városkáról, Pont-Audemerről kapta, ez valójában nem az igazi szülőföldje. Valószínűleg egy helyi, Pays de Caux-ból származó spánielfajta és egy vízi vadászkutya fajta (sokak szerint az ír vízispániel) keresztezésével jött létre.

Did you know ?

A Pont-Audemer-i spánielek erős testfelépítésű, bátor kutyusok, akik kiválóan teljesítenek a vízben - még az egészen mély  vízben is!

PHOTOS

  • facebook