Kezdőlap > Rövidszőrű német vizsla

Nyomtatás

Rövidszőrű német vizsla

A tökélyre fejlesztett német vadász

Breed
FCI-7
Pointing Dogs
FCI AKC CKC KC
breed_picture

Original Name : Deutsch Kurzhaar

Típus : Braccoid

Kan méret : 62-66 cm

Szuka méret : 58-63 cm

Ápolás mértéke :

Származási hely : Germany

breed_picture

A rövidszőrű német vizslák tenyésztését nagyon szigorúan szabályozzák, a kutyusoknak pedig egy nagyon összetett vadászvizsgán kell átmenniük. Nagyon széles skálájú vadászképességekkel kell rendelkezniük, sokszínű feladatokat kell tudniuk teljesíteni, már egészen idős korukban is. Erős, kiegyensúlyozott, megbízható és visszafogott kutyusok, sosem lehetnek idegesek, félénkek vagy agresszívak.

Fej+

Feje szikár, szépen körvonalazott, nem lehet túl hosszú vagy túl nehéz. Az erő és a testhossz függ a kutya nemétől és testfelépítésétől.

lupoid

Test+

Teste felső vonala egyenes, kissé lejtő, a mar hangsúlyos, háta erős és nagyon izmos, ágyéka rövid, széles és izmos.

lupoid

Bunda+

Bundája lehet tiszta barna, de a mellkason és a lábakon előfordulhatnak kis fehér jegyek és pettyek. Lehet sötét vagy világos barnaderes, fején barna mintázattal, barna foltokkal és pettyekkel. Továbbá megengedett a fekete alapon barna vagy barnaderes mintázat is.

lupoid

Fülek+

Fülei magasan tűzöttek, egymástól elég távol ülőek, közepes hosszúságúak, lelapulóak, csavarodás nélkül lelógóak.

lupoid

Farok+

Farka a csánkig leér, egynesen vagy kissé görbén, szablya alakban tartja.

lupoid

Szőrzet+

Szőrük rövid, sűrű, száraz és kemény tapintású.

lupoid

A rövidszőrű német vizslákat eredetileg a mediterrán térségben alkalmazták madárvadászatokon. A német udvarba Franciaországon, Spanyolországon és Flandrián keresztül jutott el, és legfőbb erényének a vadállás bizonyult. Ezek a harmonikusan arányos testalkatú kutyusok erőt, kitartást és fürgeséget sugároznak. Büszke testtartásának, sima körvonalainak, szikár fejének, magasra tartott fakának, sűrű, csillogó szőrének és könnyed, szabad mozgásának köszönhetően megjelenése rendkívül nemesi.

Did you know ?

A rövidszőrű német vizslák ma ismert típusa egy több mint 100 éves ellenőrzött tenyészprogram eredménye. Az 1897-ben kiadott törzskönyv lett a fajta történelmének "alapító okirata".

PHOTOS

  • facebook