Amerikai cocker spániel – Photos, Characteristics, Information – Dog Breeds - Royal Canin
Kezdőlap > Amerikai cocker spániel

Nyomtatás

Amerikai cocker spániel

Pici és cuki

Breed
FCI-8
Retrievers - Flushing Dogs - Water Dogs
FCI AKC CKC KC
breed_picture

Original Name : American Cocker Spaniel

Típus : Braccoid

Egyéb megnevezés : American, Cocker, Spaniel

Kan méret : 38 cm

Szuka méret : 35,5 cm

Ápolás mértéke :

Származási hely : United States of America

breed_picture

A cocker spánielek nyugodt, bátor állatok, nemcsak az otthonok dísze, de terepen is kiválóan teljesítenek. Extrovertált, aktív kutyusok, minden korszakban kedvelt kis kedvencek voltak. Tömzsi kis testükkel bárhová beférkőznek.

Fej+

Fejük arányos a testükkel, intelligens, szemfüles, kedves és megnyerő arckifejezéssel.

lupoid

Test+

Teste felső vonala enyhén lejt az izmos far felé. Háta erős, a mellkas mély és legalább a könyökéig leér. A bordák mélyek és elég tágak.

lupoid

Bunda+

Bundája egyszínű fekete, vagy fekete cserbarna pettyekkel. Lehet a feketén kívül is bármilyen egyszínű bundája (akár világos krémszínű, barna, sötétvörös, cserbarna pettyekkel), és lehet tarka, fehér-törtszínű (fekete-fehér, vörös-fehér, barna-fehér és aranyderes).

lupoid

Fülek+

Fülcimpája hosszú és puha, dús szőrzet borítja.

lupoid

Farok+

A farok a test felső vonalának a meghosszabbítása, sohasem egyenes és nem süllyed olyan mélyre, hogy félénkséget tanúsítson.

lupoid

Szőrzet+

Szőre a fején rövid és puha, a törzsén közepes hosszúságú, bőséges aljszőrzete pedig védelmet nyújt testének.

lupoid

Ugyan a cocker spánielek a legkisebbek a sportkutyák között, mégis - finoman körvonalazott buksijukkal és tömör testükkel - tökéletesen arányosak. Ha elérték optimális méretüket, egyenes és sziklaszilárd mellső lábaikon biztosan állnak, testük felső vonala azonban egyhén lejt az imos, de enyhén ejtett hátsójuk felé. A cocker spánielek képesek jelentőségteljes sebességre fölgyorsulni és állóképességük is kiváló.

Did you know ?

Ő a 8. csoport legkisebb testű kutyusa, de rendkívüli testtartása és járásmódja miatt a kutyabemutatók sztárja. A fej és a far közötti egyensúly elengedhetetlen, hiszen a cocker spánielek erős hátsólábukkal hajtják magukat előre. A vállak és a végtagok nagyon erősek, így könnyedén halad előre, és lépkedés közben is képes kiegyensúlyozni a farát. A cocker spániel koordinált, szabályos, de szabad mozdulatokkal uralja a terepet.

PHOTOS

  • facebook