Chesapeake Bay retriever – Photos, Characteristics, Information – Dog Breeds - Royal Canin
Kezdőlap > Chesapeake Bay retriever

Nyomtatás

Chesapeake Bay retriever

Az észak-keleti vízierőmű

Breed
FCI-8
Retrievers - Flushing Dogs - Water Dogs
FCI AKC CKC KC
breed_picture

Original Name : Chesapeake Bay Retriever

Típus : Braccoid

Egyéb megnevezés : Chesapeake

Kan méret : 58-66 cm

Kan testsúly : 29-36 kg

Szuka méret : 53-61 cm

Szuka testsúly : 25-32 kg

Ápolás mértéke :

Származási hely : United States of America

breed_picture

A Chesapeake Bay retrieverek higgadt, nyugodt, intelligens, vidám természetű kutyusok, akik ösztönösen érzelmesek és ösztönösen védelmezők. A fajtára jellemző még a bátorság, a kiváló munkamorál, a hevesség, a kiváló szaglás, a csodás észjárás és a víz imádata. Tenyésztéskor ezek a belső tulajdonságok és jellemvonások a legfontosabbak.

Fej+

Feje széles, kerek, a stopja közepes, álkapcsa hosszú és erőteljes, kiváló a hatalmas vízimadarak elejtésére.

lupoid

Test+

Teste közepes hosszúságú, nem zömök, köpcös, teste felső vonala nem túl szembetűnő. A horpasz meglehetősen ívelt. Hátsófele kissé a vállmagasság fölé emelkedik.

lupoid

Bunda+

Bundája a lehetőségekhez mérten beleolvad a kutya környezetébe, tehát a barna árnyalatai, a sás vagy száraz fű zöld színek a kedveltek - főként, ha a kutya bundája egyszínű.

lupoid

Fülek+

Fülei kicsik, magasan tűzöttek, lazán lelógóak.

lupoid

Farok+

Farka közepes hosszúságú, a faroktőnél vastag. Lehet egyenes vagy egy kissé felfelé görbülő.

lupoid

Szőrzet+

Bundája kétrétegű, fedőszőre rövid, durva tapintású, hullámos, aljszőre nagyon sűrű, puha és gyapjas. Szőre olajas, így vízlepergető.

lupoid

Ennek a fajtának a megkülönböztető jegye a lenyűgözen tiszta sárgás-borostyános szem, illetve kétrétegű bundázat, amely a vállakon, a nyakon, a háton és az ágyékon leginkább hullámos. A chesapeaker szárazföldön és vízben egyaránt nagyon gyakorlott eb, nevét arról az öbölről kaptam, amelynek térségében a fajta kialakult. Főként vízi madarakra vadászik, és a legszélsőségesebb időjárási körülmények sem riasztják vissza! Gyakran fáradhatatlanul kell dolgoznia, sőt, akár a jeget is át kell törnie, hogy a vadállatot elkapja. Ez a kutyafajta azonban dacol a széllel, a dagállyal, és azt se bánja, ha hosszantartón kell a hideg vízben tempóznia.

Did you know ?

Mind fedőszőre, mind aljszőre vízhatlan, és bőrét olajos réteg fedi, ami megóvja a kutyát a hideg víztől és lehetővé teszi, hogy egy-egy megmártózás után minél hamarabb megszáradjon.

PHOTOS

  • facebook