Kezdőlap > Német fürjészeb

Nyomtatás

Német fürjészeb

A született vadász

Breed
FCI-8
Retrievers - Flushing Dogs - Water Dogs
FCI
breed_picture

Original Name : Deutscher Wachtelhund

Típus : Braccoid

Egyéb megnevezés : German, Spaniel

Kan méret : 48-54 cm

Kan testsúly : 18-25 kg

Szuka méret : 45-52 cm

Szuka testsúly : 18-25 kg

Ápolás mértéke :

Származási hely : Germany

breed_picture

A német fürjészeb élettel teli, nagyon lelkes vadász. Természetes, megszokott környezetében barátságos és magabiztos kutyus, engedelmes és nagyon alkalmazkodó. Sosem lehet félénk vagy agresszív. Az üldözött vad nyomát nagyon hosszú távon keresztül képes követni, főként, ha megfelelő képzésben részesült, és ha gazdija hozzáértő. Sokoldalúságának köszönhetően képes a sérült vagy nyomavesztett vadakat is felkutatni. A bozótosban, erdős térségben és vízben is kiváló nyomkövető és űző.

Fej+

Koponyája lapos, mérsékelten széles, a nyakszirt nem látható, a stop mérsékelten fejlett.

lupoid

Test+

Marja erős és határozott, háta rövid és izmos, teljesen egyenes, ágyéka nagyon izmos, szélesnek tűnő, a far enyhén lejtő.

lupoid

Bunda+

Bundája lehet egyszínű barna, ritkább esetekben vörös. Megengedett a barna deres, esetleg a vörös deres is.

lupoid

Fülek+

Fülei magasan tűzöttek, szélesek, lapos, nem tekeredhet, közbetlenül a szem mögött lelógó, egyáltalán nem vastag, húsos vagy petyhüdt.

lupoid

Farok+

Nyugalmi állapotban farkát a test felső vonlával egy szintben tartja vagy lelógatja. Amikor figyel vagy izgatott, farkát kissé felemeli vagy határozottan csóválja. 

lupoid

Szőrzet+

Bundája erős, tömör, többnyire hullámos, esetleg göndör vagy hosszú, aljszőrzete lelapuló és nagyon sűrű.

lupoid

A különböző ősi vadásztörténetek alapján a német fürjészebekhez hasonló kutyákat már évszázadokkal ezelőtt is használtak a hajtóvadászatokon. Eredeti neve, a "wachtelhund" szintén ősi német kifejezésnek számít, ám a fajta ellenőrzött tenyésztése csupán a 20. század elején kezdődött. A német fürjészebek közepes méretű, hosszú szőrű, energikus kutyusok fejlett izomzattal, erős csontozattal és nemesi megjelenéssel. Testük általában hosszabb, mint a marmagasságuk, nem tűnhetnek nyakiglábnak...

Did you know ?

A német fürjészebeket mind a mai napig csak vadászok tenyésztik - így ők megmaradtak igazi, elég heves, ám rendkívül sokoldalú vadászkutyáknak.

PHOTOS

  • facebook