Bichon frisé – Photos, Characteristics, Information – Dog Breeds - Royal Canin
Kezdőlap > Bichon frisé

Nyomtatás

Bichon frisé

Csupa büszkeség és túláradó vidámság

Breed
FCI-9
Companion_and_Toy_Dogs
FCI AKC CKC KC
breed_picture

Original Name : Bichon à poil frisé

Típus : Braccoid

Kan méret : max. 30 cm

Szuka méret : max. 30 cm

Ápolás mértéke :

Származási hely : Belgium France

breed_picture

A bichon frisé sziporkázó, intelligens, eleven és nagyon energetikus kutyus, aki nemcsak testi adottságai miatt, de magaviseletének köszönhetően is ideális kis kedvenc. Viszonylag könnyen kiismerhető, hiszen érzelmeit mindenáron szeretné kimutatni.

Fej+

Koponyájuk lapos, bár a fejét borító szőrzetnek köszönhetően kereknek tűnik. A koponya rövidebb, mint a pofa, a stop nem túl hangsúlyos.

lupoid

Test+

Ágyéka széles és nagyon izmos, enyhén ívelt, a far kissé lekerekedő, a mellkas fejlett, a szegycsont pedig nagyon hangsúlyos.

 

lupoid

Bunda+

Bundája tiszta fehér.

lupoid

Fülek+

Lelógó füleit hosszú, szépen göndörödő szőrzet borítja.

lupoid

Farok+

Farkát általában magasra tartja. A gerinc vonalában barátságosan görbül, de nem kunkorodik be teljesen.

lupoid

Szőrzet+

Szőre puha, selymes, laza göndör tincsekből áll össze, amik 7-10 cm hosszúak.

lupoid

A fajta története a rómaiak koráig nyúlik vissza, felmenői többsége olasz eredetű volt. Évszázadokon keresztül az arisztokrácia kedvence volt, később viszont szélesebb néprétegek körében is felkapottá vált. Népszerűsége főként az elmúlt 60 évben nőtt meg igazán. Az egész világon elterjedt kutyafajta vált belőle. A bichon frisé élettel teli kis kutyus kifejező tekintettel, játékos személyiséggel. Amolyan "csupaboldogság" a kis kedves.

Did you know ?

A bichon frisé a 17. században vált nagyon divatos kutyafajtává, s az első világháborút megelőző időszakig szinte megszakítások nélkül az is maradt. A két globális konfliktust nagyon megszenvedte ez az apró kutyafajta, de az '50-es években újra fellendült a bichon frisé-imádat.

PHOTOS

  • facebook